Tri od tri! Cedevita pobjedom nad Igokeom zaključila uspješan tjedan, sjajan povratnički debi Tomasa

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.10.16. | 18:48

Momčad Veljka Mršića odlično je odgovorila na turbulencije u momčadi.

U ponedjeljak je Cedevita iz prve momčadi izbacila tri ovogodišnja pojačanja, Scottyja Hopsona, Davida Stocktona i Duju Dukana. Rezultat je to lošeg ulaska u sezonu, a Cedeviti su očigledno trebale te promjene – u ovom tjednu su upisali tri uzastopne pobjede, sve tri u gostima.

Počelo je u Skopju, protiv MZT-a u Eurokupu, nastavilo se kod Gorice u A-1 Ligi, a završilo u Laktašima. Cedevita je u 7. kolu ABA lige s 84:69 pobijedila Igokeu.

Važnije od pobjede Mršiću je sigurno način na koji se do nje došlo. Cedevita se od početka utakmice nametnula kao favorit, brzo došla do dvoznamenkaste prednosti koju su održavali do poluvremena. Utakmica je riješena u trećoj četvrtini koju je Cedevita dobila s 28:13, a Igokea je do zraka došla tek u posljednjoj četvrtini kada su prednost smanjili na pristojni(ji)h 'minus 15'.

Cedevita je imala čak 5 dvoznamenkastih igrača – najviše je zabio Luka Babić (17k, 6a, 4s, 2uk), a odlično je u svojem povratku u Cedevitu odigrao Marko Tomas (14k, 5s, 2a) koji je ubacio 4 trice iz 5 pokušaja. Pierre Jackson je dodao 13 koševa , 5 asistencija i 3 ukradene lopte, Marko Arapović 12 koševa, 8 skokova i 2 ukradene, a Ra'shad James 10 koševa, 4 skokova i 3 asistencije. Kod domaćina najbolji James Robinson s 21 košem, 7 asistencija i 4 skoka.

Zagrebačka momčad je ovom pobjedom na 5. mjestu ABA lige preskočila upravo Igokeu. Cedevita je s tri uzastopne pobjede došao do omjera 4-3.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Marko Tomas

Ostale Vijesti