Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports
Jeffrey Swinger-USA TODAY Sports

Trener Bojana Bogdanovića: "Imali smo priliku napraviti nešto posebno, a nismo uspjeli. Napravit ćemo promjene"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 10.05.22. | 16:13

Pred Utahom je ljeto velikih odluka

Baš nitko u Utah Jazzu nije zadovoljan sezonom koja je za klub iz Salt Lake Cityja nedavno završila porazom od Dallasa u prvoj rundi doigravanja. Na koncu je Bojan Bogdanović imao priliku u šestoj utakmici zabiti za pobjedu, ali to bi ionako samo produžilo seriju. U suštini se ništa značajno ne bi promijenilo. Jer Utah je momčad kojoj je potreban reset, od stručnog stožera, pa do igrača – svi su podbacili i sada se očekuje detaljan facelifting.

Prvi bi kroz vrata za poslugu trebao otići trener Quin Snyder. 55-godišnji strateg nije uspio pronaći kemiju, a ovo je vjerojatno prvi put da mu je momčad kako je sezona odmicala, padala u formi. Jazzeri su u sezonu krenuli s omjerom od 27 pobjeda i devet poraza, apetiti su se povećavali, ali nešto nije štimalo. Da li je riječ o trenerskim idejama koje nisu pale na plodno tlo, narušenom odnosu između dvije najveće zvijezde Donovana Mitchella i Rudyja Goberta ili nečemu trećem, teško je reći.

Momčad Jazza jednostavno nije bila dovoljno dobra. I sada bi Snyder trebao prvi platiti glavom. Trener Utaha se odmah nakon poraza u šestoj utakmici od Dallasa podvrgnuo operaciji kuka i sada se po prvi puta pojavio u trening-dvorani kluba. Ako je suditi po njegovim riječima, Snyder još uvijek premotava film, reminiscira o sezoni, a vjerojatno i o svojoj gaži u Salt Lakeu. Očito je da je i on razočaran s ovim što je njegova momčad postigla u posljednje tri sezone u kojima se prošla tek jedna runda u doigravanju.

„Imali smo priliku napraviti nešto posebno, a to se nije ostvarilo. Ovo je momčad kojoj je bila potrebna iskra, na koncu ju nismo dočekali. Tako da osjećamo gubitak. Trenutno analiziramo sve ono što se dogodilo. Kada dođemo do procjene učinka, tu ćemo biti detaljni i napraviti što je potrebno“, rekao je Snyder, koji se očito nada ostanku u klubu.

Za sada ga jedino mediji tjeraju, a čelnici mu pak daju podršku. Navodno GM kluba Danny Ainge smatra kako je on jedan od najboljih trenera u ligi, a Snyder je motiviran krenuti u novi proces s Jazzom. Ako i ostane, pred njim će biti mnogo posla. Što će biti s Bogdanovićem, Mitchellom, Gobertom i Mikeom Conleyem, hoće li Jazz krenuti ispočetka graditi momčad ili pak pokušati trejdati nekog od navedenih pa probati ponovno, preostaje za vidjeti.

„Morali smo napraviti više ove sezone. Svi zajedno smo željeli puno više od ovog i nitko nije sretan s ovakvim ishodom. Imamo aspiracije za velike stvari i to ćemo u budućnosti pokušati napraviti“, dodao je Snyder.

A velike stvari će se odvijati ovog ljeta u Salt Lakeu. Sa Snyderom ili bez njega, iduće ćemo sezone gledati poprilično drugačije Jazzere.


Tagovi

NBAUtah JazzQuin SnyderBojan Bogdanović

Ostale Vijesti