Trejd bomba: Capela seli iz Houstona, dolazi im Covington, a posao uključuje četiri momčadi

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 05.02.20. | 07:59

Tko je po vama najbolje prošao?

Capela je netko tko se isprofilirao kao izvrstan čuvar reketa, krasi ga izvrstan ofenzivni skok, a svoj napadački doprinos najviše je davao nakon asistencija Jamesa Hardena koji ga je „hranio“ alle-oopovima.

25-godišnji Švicarac karijeru će nastaviti u Atlanti, a s njim je zajedno u paketu i iskusni brazilski veteran Nene.

S druge strane, Houston je u ovom poslu dobio Roberta Covingtona, izvrsno 3&D nisko krilo koje je, baš kao i Capela, bio meta „pola lige“ ove zime.

Minnesota je možda izgubila člana udarne petorke, ali je zato od danas bogatija za Malika Beasleyja, Juancha Hernangomeza, Evena Turnera i izbor prve runde drafta od Netsa.

Za kraj smo ostavili Denver koji je u ovom poslu dobio Geralda Greena, još jedno izvrsnog braniča prepoznatljivog po svojem osebujnom karakteru, ali i izvrsnoj fazi obrane. Jednako tako, Green je netko tko će povremeno vezati i nekoliko dobrih napadačkih utakmica, a najbolje godine svoje karijere proveo je u Phoenixu gdje je u sezoni 13./14. u prosjeku imao 15,8 poena, 3,4 skoka i 1,1 asistencije. Osim Greena, Denver je dobio i prvi izbor NBA drafta od Houstona

Valja istaknuti za kraj kako su mnogi analitičari iznenađeni odlukom Houstona da puste svoja glavna dva centra iako su u zamjenu dobili izvrsnog defenzivca kao što je Robert Covington. Ovaj trejd paket pokazuje da u Teksasu itekako cijene nekadašnjeg suigrača Darija Šarića (možda malo i previše, op.a.), a za očekivati je da će do kraja trejd roka još malo mijenjati budući da u ovom trenutku u svojem rosteru nemaju startnog centra.

Mike D'Antoni netko je tko, očito, preferira takozvani small ball, a koliko se NBA liga promijenila dovoljno pokazuje i podatak da bi u sljedećoj utakmici na mjestu centra mogao započeti PJ Tucker.

Bilo kako bilo, ovo je prvi veliki trejd ove sezone, a vjerujemo da u svakom slučaju nije posljednji.

Za kraj valja istaknuti kako je cijeli trejd dodatno proširen, a prema najnovijim informacijama Keita Bates-Diop, Shabazz Napier i Noah Vonleh sele iz Minnesote te oni postaju novi igrači Denvera, dok  Jordan Bell, zajedno s izborom druge runde drafta, idu put Houstona. Za kraj dodajemo da će uz ranije u tekstu nabrojani trojac novi igrač Minnesote postati Jarred Vanderbilt.

Houston

Došli: Robert Corvington, Jordan Bell

Otišli: Gerald Green, Nene, Clint Capela

Minnestota

Došli: Malik Beasley, Juancho Hernangomez, Evena Turner, Jarred Vanderbilt

Otišli:Keita Bates-Diop, Shabazz Napier, Noah Vonleh, Robert Covington, Jordan Bell

Denver

Došli:Gerald Green,Keita Bates-Diop, Shabazz Napier,  Noah Vonleh

Otišli:Malik Beasley, Juancho Hernangomez, Jarred Vanderbilt

Atlanta

Došli: Clint Capela, Nene

Otišli:Evan Turner

 

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Clint Capela

Ostale Vijesti