Tko to tebe uze, Marcuse

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.07.19. | 11:04

Kuda idu izgubljene četvorke?

Mnogi su govorili kako je stvar gotova i kako će Marcus Morris gotovo sigurno postati novi igrač San Antonio Spursa. Samu vijest nedavno je potvrdio i Woj, ali se sam potpis neočekivano odužio pa je ova priča poprimila poprilično zanimljiv epilog.

Najveći gubitnici ovogodišnjeg free-agencya New York Knicksi planirali su na mjestu četvorke gledati novog superstara NBA lige Ziona Willliamsona, ali od toga neće biti ništa budući da im je prvi pick drafta kojem su se toliko nadali prošao kroz prste.

Proteklih godina na tom istom mjestu gledali su nositelja svoje franšize u ovim teškim trenucima, nekoga koga je na početku njegove karijere i prilikom samog izbora drafta izviždala cijela dvorana, i nekoga koga su se riješili kao da je riječ o nekom polovičnom igraču, a ne Superstaru. Pogađate, riječ je o Kristapsu Porzingisu.

Morris se oko potpisa ugovora dosta „nećkao“, a Spursima se to nije svidjelo pa su povukli ponudu koju su poslali za ovog bivšeg igrača Bostona.

Odmah su uskočili Knicksi, koji su poznati po svojim racionalnim i pametnim potezima (iako je Morris svakako jedan iznimno kvalitetan igrač), pa su u svoj tim doveli četvrtu četvorku, iako Morris može odigrati i na mjestu niskog krila, ali nekako sumnjamo da će konkurirati za tu poziciju budući da će oko tog mjesta u New Yorku nastojati izgraditi svoju budućnost jer se tamo nalaze R.J. Barrett i Kevin Knox.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FKosNovosti%2Fposts%2F1658985980899776&width=500" width="500" height="491" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Knicksi u ovom trenutku na svojoj plaći drže četvoricu krilnih centara, a svaki od njih biti će iznimno nezadovoljan ukoliko mu minutaža ne bude adekvatna. Riječ je o Taj Gibsonu, Bobbyju Portisu, Juliusu Randleu, Noah Vonlehu, a sada i  Marcusu Morrisu.

Woj je javio kako je Morris potpisao jednogodišnji ugovor vrijedan 15 milijuna dolara, ali je gotovo sigurno kako kraj ugovora neće dočekati u Velikoj Jabuci budući da je on odličan „asset“ ukoliko budu imali u planu neke nove trejdove.

U svakom slučaju ovaj potez nekoga tko na terenu imponira racionalnošću i željom da je tim ispred pojedinca svakako je mnoge iznenadio, ali to je NBA liga, i upravo ju radi svega ovoga svakim danom sve više volimo.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Spurs have pulled offer to Marcus Morris and agreed to a deal with free agent Trey Lyles, league sources tell ESPN.</p>&mdash; Adrian Wojnarowski (@wojespn) <a href="https://twitter.com/wojespn/status/1149460475102531586?ref_src=twsrc%5Etfw">July 11, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 
<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">ESPN story on Spurs finally pulling Marcus Morris&#39; free agent offer after his waffling, agreeing on a two-year deal with F Trey Lyles; Morris agrees on Knicks deal. <a href="https://t.co/gCT4xXhYRF">https://t.co/gCT4xXhYRF</a></p>&mdash; Adrian Wojnarowski (@wojespn) <a href="https://twitter.com/wojespn/status/1149471629111513093?ref_src=twsrc%5Etfw">July 12, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

(foto:Reuters)


Tagovi

Marcus MorrisBoston CelticsNew York KnicksGregg PopovichSan Antonio SpursAdrian WojnarowskiNBANBA tradeovi

Ostale Vijesti