USA TODAY sports
USA TODAY sports

Thibs riješio 'svoj' Chicago, Zubac do rekorda karijere, europski dvojac Dallasa na razini

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.02.21. | 10:07

Miran dan u NBA ligi.

Malo je noći nakon kojih možemo reći da nam NBA liga nije ponudila ništa spektakularno. Pa, ako već moramo tražiti 'dlaku u jajetu', onda je ova večer bila malo mirnija, iako smo imali prilike uživati u nekoliko jako zanimljivih ogleda.

Za sve one koji vole tvrde, jake, obrambene trenere i momčadi koje ne igraju 'modernu' košarku u kojoj igrači po utakmici ispucaju po 30+ trica, onda je Tom Thibodeau vaš trener.

Budući da je nekada radio kao defenzivni koordinator, potom i godinama kao asistent, Thibs je jedan od onih koji i dalje prakticira 'old school' košarku.

Od početka ove sezone 63-godišnjak je sjeo na klupu New York Knicksa, ponajveće sportske franšize koja svim silama želi od gubitničke postati pobjednička. Knicksi pod Thibsom ne igraju atraktivno, neće se u MSG-u vidjeti 'showtime', ali bi zato ove sezone momčad mogla završiti godinu s puno boljim omjerom pobjeda i poraza. Tko zna, možda čak mogu i do doigravanja, ali o tome je malo prerano pričati.

Knicki igraju veoma dobro, Thibs je napravio neke rotacije, Randle je drugu godinu zaredom pristao biti lider ove mlade momčadi u kojoj zasad najviše pokazuju RJ Barrett i Mitchel Robinson. Osim njih, odlične igre u početku sezone pruža i 'mali od Doca', Austin, dok ima i nekoliko igrača od kojih se očekuje dodatan iskorak i koji kad se malo 'probude' bi mogli dovesti NYK do toga da budu itekako opasan protivnik svakoj momčadi.

Noćas su Knicks svladali Chicago Bullse rezultatom 107:109. Očekivano, Randle je bio prvo ime Thibsove momčadi (26 poena, 6 skokova, 6 asistencija, 2 ukradene lopte), dok je kod Bullsa najbolji bio Zach LaVine (24 poena, 5 skokova, 7 asistencija).

Od ostalih utakmica, istaknimo kako je Ivica Zubac ostvario rekord karijere u pobjedi njegovih Clippersa protv Cavaliersa. Kawhi, PG, 'Zubloka' i ostatak društva slavili su rezultatom 121:99, a hrvatski centar je za nešto manje od 28 minuta skupio 10 poena, 16 skokova (šest napadačkih) te 3 blokade. Najbolji u momčadi u vlasništvu Stevea Ballmera bili su – potpuno očekivano – Paul George (36 poena, 4 skokova i 6 asistencija) i Kawhi Leonard (24 poena, 6 skokova, 3 asistencije). Kod gostiju je bekovski par Sexton-Garland imao kombinirano 50 poena, 5 skokova i 7 asistencija, ali sami protiv Clippersa nisu mogli.

U sudaru Dallasa i Atlante, odnosno Younga i Dončića, slavio je onaj košarkaš koji je ujedno i ranije izabran na NBA draftu. Momčad iz Teksasa u konačnici je bila bolja rezultatom 122:116, a Dončić je bio izvrstan budući da je susret završio sa 27 poena i 14 asistencija, dok je kod Atlante najbolji bio Collins s 35 poena i 12 skokova.


Tagovi

Tom ThibodeauNew York KnicksChicago Bulls

Ostale Vijesti