Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports
Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Težak udarac za Srbiju, Nikola Jokić neće igrati na Svjetskom prvenstvu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 23.07.23. | 15:20

Upitan je i Vasilije Micić.

Jako loše vijesti za košarkašku reprezentaciju Srbije. Ne i neočekivane, posebno nakon raspleta NBA sezone. Nikola Jokić definitivno neće biti dio košarkaške reprezentacije Srbije na predstojećem Mundobasketu, saznaje Mozzart Sport.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Od dana kada je podigao pehar pobjednika NBA lige, bilo je najava da najbolji centar svijeta neće igra za Srbiju na Svjetskom prvenstvu. Postojala je mogućnost da se stvari promjene, odnosno da Jokić u dogovoru s izbornikom Pešićem dobije produženi odmor. Do toga, na kraju, ipak, nije došlo. Jokić je obavijestio izbornika Pešića i ljude iz Košarkaškog saveza Srbije da definitivno neće igrati na Mundobasketu.

Ono što je dodatan problem za Srbiju, zbog odlaska u NBA ligu, šansa da nastupi najbolji playmaker Eurolige Vasilije Micić također su minimalne, a nastup je otkazao i Nikola Kalinić iz Barcelone zbog umora. Još otprije, poznato je da kapetan Vladimir Lučić zbog ozljede neće nastupiti, tako da je za novog kapetana, potpuno opravdano, izabran Bogdan Bogdanović.

Srbija se na predstojećem Svjetskom prvenstvu nalazi u skupini B, a protivnici će im biti Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nikola Jokićsrpska košarkaška reprezentacijaSvetislav Pešić

Ostale Vijesti