Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Teški dani za hrvatsku košarku: Mršić pozvao dva igrača bez kluba i čak osam debitanta

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 16.11.21. | 09:33

Osim svih NBA-ovaca, nema ni Ukiča, Bilana i Šakića, upitno je što će biti s Hezonjom, a prvi put je pozvan Gnjidić

Hrvatska košarkaška reprezentacija utakmicom protiv Slovenije u Zagrebu 25. studenog otvara kvalifikacije za SP 2023. godine koje se igra u Indoneziji, Japanu i Filipinima. Finale tog SP-a odigrat će se u Philippine Areni, najvećoj dvorani na svijetu koja ima maksimalan kapacitet od 55 tisuća ljudi.

Naravno, teško je za očekivati da ćemo tamo gledati Hrvatsku, ali sanjati nije zabranjeno. Hrvatska košarka godinama nije na onim razinama na kakvim je bila nekada, a da je stanje alarmantno vidi se i po popisu izbornika Veljka Mršića.

Naime, za utakmice protiv Slovenije u Zagrebu i Finske u Espoou, izbornik je pozvao čak osam debitanta te dva igrača koja su trenutno bez kluba – Filipa Krušlina i Marina Marića.

Osim toga, na popisu nema ni onih 'iskusnijih'. Mršić ne može računati na Ukića, Bilana i Šakića, Darko Planinić je ozlijeđen, neće nastupiti ni Rok Stipčević, a povrh svega upitno je hoće li se pozivu odazvati Mario Hezonja koji istog dana kad se igra utakmica protiv Slovenije ima na raspolaganju euroligaški ogled s Crvenom zvezdom u Beogradu. Perasović je u razgovoru za Sportske novosti izjavio da, što se njega tiče, Hezonja može na okupljanje reprezentacije, ali takve stvari se nerijetko promijene u posljednji trenutak.

Što se tiče debitanata, od njih osam najviše se ističe ime Lovre Gnjidića.

„On je igrač koji se nametnuo već u drugom dijelu lanjske sezone, a i sad kroz početak ove. On je naša velika sadašnjost, ali i budućnost, a dolazi i na poziciji koja nam je deficitarna“, rekao je Mršić.

Izbornik reprezentacije Veljko Mršić objavio je širi popis reprezentacije s 24 imena kandidata reprezentativaca:

„Da, radi se o širem spisku koji ćemo skratiti nakon srijede i odigranog 11. kola HT Premijer lige. Naime, većina je igrača iz naše lige, a do tada će se iskristalizirati situacija s ozljedama i eventualnim slučajevima infekcije koronavirusom. Reprezentacija će se okupljati od subote navečer (20.11.) do ponedjeljka, 22.11, kada bismo trebali biti u punom sastavu. Također, nešto ranije, 18. studenog pozvao sam skupinu igrača koje želim dodatno provjeriti, primjerice Filipa Krušlina i Marina Marića koji u ovom trenutku nemaju klubove te još neke igrače koji nisu na popisu od 24, a koje želim vidjeti na treningu jer na njih računam u budućnosti”, rekao je izbornik za HKS.


Popis reprezentativaca:

Roko Badžim – Szolnok

Darko Bajo – KK Split

josip Batinić – KK Cedevita Junior

Danko Branković – KK Cibona

Filip Bundović – KK Cedevita Junor

Mateo Čolak – KK Široki

Dario Drežnjak – KK Zadar

Mateo Drežnjak – KK Cibona

Tomislav Gabrić – Elan Chalon

Lovro Gnjidić – KK Cibona

Mario Hezonja – UNICS Kazan

Antonio Jordano – KK Zadar

Mate Kalajžić – KK Gorica

Filip Krušlin

Pavle Marčinković – KK Zadar

Marin Marić

Dominik Mavra – KK Zadar

Toni Perković – KK Split

Roko Prkačin – KK Cibona

Krešimir Radovčić – KK Cibona

Roko Rogić – Szolnok

Matej Rudan – Mega Vizura

Antonio Vranković – KK Cibona

Karlo Žganec – KK Split


Tagovi

Mario HezonjaLovro GnjidićFilip KrušlinMarin MarićHrvatska košarkaška reprezentacijaHKS

Ostale Vijesti