Stephen Lew-USA TODAY Sports
Stephen Lew-USA TODAY Sports

Tektonski poremećaji u NBA ligi: Durant odlazi kod Šarića u Phoenix, Lakersi se riješili Westbrooka!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 08:17

Bojan Bogdanović je na koncu ostao u Detroitu

Posljednji momenti prijelaznog roka donijeli su promjenu snaga na planeti NBA. Kevin Durant odlazi u Arizonu, kod Darija Šarića u redove Phoenix Sunsa! Osim KD-a prema Airzoni će i TJ Warren, a kako javlja Adrian Wojnarowski Netsi će zauzvrat dobiti Mikala Bridgesa, Cama Johnsona, Jaea Crowdera, te četiri picka prvog kruga drafta i zamjenu izbora 2028.

Konačni je ovo raspad Netsa koji su ostali bez svoje velike trojke nakon što je Kyrie Irving prije dva dana otišao u Dallas. Durant je, podsjetimo, trejd zatražio i proteklog ljeta, ali se dogovorio s upravom da će ostati, no nakon što je Irving dignuo sidro isto je napravio i KD.

A i LA Lakersi su u zadnjim danima prijelaznog roka možda spasili svoju sezonu. Naime, konačno su pronašli nekoga tko će udomiti Russella Westbrooka i u trejd koji je uključivao i Utah i Minnesotu i u kojem je sudjelovalo osam igrača, dobili su D'Angela Russella, Malika Beasleya i Jarreda Vanderbilta.

Minnesota je dobila Mikea Conleyja, Nickeila Alexander-Walkera te izbore drugog kruga drafta za 2024., 2025. od Utah Jazza.

Utah Jazz je dobila Russella Westbrooka, Juana Toscano-Andersona, Damiana Jonesa i izbor iz prvog kruga drafta 2027. od Lakersa.

Ovim potezom Lakersi su si potencijalno spasili sezonu i za relativno malu cijenu riješili se Westbrooka uz pojačanja na kritičnim pozicijama.



Tagovi

NBAKevin DurantPhoenix SunsDario ŠarićLos Angeles LakersRussell Westbrook

Ostale Vijesti