Jim Rassol-USA TODAY Sports
Jim Rassol-USA TODAY Sports

Tatum je ponovno nalikovao na sebe, Celticsi 18-0 serijom izbjegli 'metlu'

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.05.23. | 08:00

Peta utakmica serije na rasporedu je u četvrtak u Bostonu

Sukus razmišljanja igrača Celticsa uoči četvrte utakmice bio je uglavnom isti: „Ne dajte nam da uzmemo jednu pobjedu“.

Suočeni s eliminacijom iz finala Istočne konferencije, Celticsi su uistinu uzeli jednu, pobijedivši Miami 116-99 i usput smanjili zaostatak na 3-1. Sada, međutim, treba vidjeti mogu li igrači Joea Mazzulle i poduprijeti svoje riječi pa se sasvim vratiti u ovu seriju.

Prouči cjelokupnu ponudu za NBA na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ključni moment cijele utakmice odvio se na početku treće četvrtine kada je Boston 18-0 serijom pretvorio minus devet u plus devet. Doduše, vraćali su se igrači Heata, stizali u dva navrata i do samo četiri poena minusa. Oba puta su Celticsi odgovorili, prvi puta serijom od pet poena, drugi put od šest.

Na startu treće Miami je vezao četiri uzastopna poena, a Mazzulla pozvao minutu odmora kako bi primirio igrače, ali i vratio Jaysona Tatuma, najboljeg igrača utakmice, na parket.

Tatum je zabio 11 od ukupno 33 svoja poena (25 u drugom poluvremenu). Šutirao je 14 od 22 iz igre, uhvatio je 11 skokova, uz sedam asistencija i dvije blokade. Predvodio je sve igrače u poenima, skokovima i asistencijama i to dok je šutirao 64 posto iz igre. Sjajan nastup Tatuma, točno onakav kakav trebaju Celticsi da bi slomili tvrdoglavi Miami. Samo, trebat će još pokoja takva partija u nastavku serije, ako Boston misli preživjeti „giljotinu“.

„Samo smo pokušavali spasiti svoju sezonu“, rekao je Tatum.

„Večeras smo igrali u dobrom ritmu, s namjerom. Uspijevali smo ih zaustaviti u obrani. Brzo smo izlazili u tranziciju. Kada vidite da vam ulaze polaganja i slobodna bacanja, onda je i lakše pogoditi skok-šuteve“, dodao je najbolji igrač Bostona.

„Ne smijemo se opustiti. Moramo zadržati istu razinu intenziteta, isti mindset i isti fokus i u narednoj utakmici“, istaknuo je Mazzulla.

A trener Bostona može biti zadovoljan i raspodjelom napadačkog tereta. Izuzev Tatumovih 33, Jaylen Brown je zabio 17, Derrick White 16, Grant Williams 14, Al Horford je ubacio 12, a Marcus Smart 11.

I to je nešto na čemu Boston može graditi svoj optimizam u nastavku serije.

Kod Miamija je Jimmy Butler zabio 29, Gabe Vincent je dodao 17, Caleb Martin 16, no nije ovo bila tricaška večer Miamija koji je trice gađao 8 od 32, što je znatno skromnije od Bostonovih 18 od 45.

Inače, niti jedna momčad u povijesti NBA lige se nije vratila nakon što je započela seriju s 0-3.

„Nemamo previše izbra, zar ne? Nama su sada sve do or die utakmice, moramo se držati zajedno“, naglasio je Mazzulla.

A njegov kolega Erik Spoelstra nije bio oduševljen činjenicom da njegovi igrači nisu zaključili seriju.

„Sredili su nas večeras. I zbog toga im moramo odati počast, nema sumnje u to da su bili bolji. Nakon ovakve utakmice to uopće nije upitno. Ali mi se sada ne zamaramo time. Oni su zaslužili ovu pobjedu. Mi se sada moramo regrupirati i spremiti se za veliku priliku koja nam se nudi u Bostonu“, podvukao je strateg Miamija Erik Spoelstra.

NBA, doigravanje

Istočna konferencija

Miami Heat – Boston Celtics 99-116 (1-3)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Boston CelticsMiami HeatNBA doigravanjeJayson TatumJimmy Butler

Ostale Vijesti