REUTERS/Alessandro Garofalo
REUTERS/Alessandro Garofalo

„Svi imamo nekoga tko se bori za slobodu Ukrajine, a mi ovdje smo blagoslovljeni“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 08.09.22. | 11:39

Centar Sacramenta najavio je ogled protiv Hrvatske.

Alex Len je najjače oružje Ukrajine na centarskoj poziciji. I to s NBA iskustvom. Velika borba se očekuje između njega i Ivice Zupca pod košem. Ukrajinci su momčad koja voli igrati na svoje visoke igrače, ali samo ako tako odluči Svjatoslav Mihaljuk, jer riječ je o najvećem španeru ukrajinske reprezentacije. I čija će suradnja s Lenom itekako odlučivati sudbina Ukrajine. I protiv Hrvatske i u nastavku turnira.

„Sav fokus je na utakmici sa Hrvatskom, želimo uhvatiti što bolju poziciju uoči odlaska u Berlin i nokaut faze”, rekao nam je Len uoči ogleda s hrvatskom selekcijom.


(1.65) Hrvatska (16.5) Ukrajina (3.0)

„Hrvatska ima jako dobru momčad, imaju visinu, imaju iskustvo i imaju jako dobre visoke igrače s toga će to biti težak okršaj. U vašoj reprezentaciji igraju Ivica Zubac, Bojan Bogdanović i Mario Hezonja, ali mi možemo igrati sa svima”.

Posebno će biti zanimljivo pratiti okršaj Lena i Zupca.

„Zubac je veliki centar dobar je oko obruča osobito kada su u pitanju blokade, ali imamo i mi dobre igrače i moramo pronalaziti dobre pozicije za šuteve”.

Ukrajina je jedno od iznenađenja i to pozitivnih, na ovom Eurobasketu, ali Len naglašava kako to ne bi trebalo čuditi.

„Mi nismo iznenađeni svojom igrom, znali smo da imamo kvalitetu u svojim redovima. Jedino što nismo imali previše vremena za pripremu zbog svih stvari koje se događaju u Ukrajini. Ljudima u Ukrajini je drago što se natječemo na ovakav način, a mislim da nas je i generalno zabavno za gledati. Svi imamo nekoga koji se u domovini bori za slobodu Ukrajine, dok mi ovdje igramo košarku i blagoslovljeni smo što možemo biti ovdje i natjecati se a nitko od nas ne zna što će se dogoditi za godinu ili dvije. Pokušavamo se zabavljati na terenu i ostati u trenutku. U Ukrajini su mi djedovi i bake, tete i stričevi. Puno članova moje obitelji se još nalazi u Kijevu i Dnjipru, teško je... Uvijek ste zabrinuti, pokušavam s njima pričati što više mogu”.


(1.65) Hrvatska (16.5) Ukrajina (3.0)

EuroBasket

Četvrtak, 8. rujna

Skupina C, 5. kolo

Hrvatska – Ukrajina, 14.15

Estonija – Grčka, 17.00

Velika Britanija – Italija, 21.00

Skupina D, 5. kolo

Finska – Nizozemska, 14.00

Češka – Izrael, 17.30

Srbija – Poljska, 21.00

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+


Tagovi

Alex LenUkrajinaEurobasketEuroBasket 2022

Ostale Vijesti