Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Sunsi do 17. pobjede u nizu stigli preko Golden Statea, newyorški derbi pripao Netsima (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.12.21. | 06:53

Podbačaj nositelja igre u derbiju.

Svakako najiščekivaniji dvoboj sinoćnjeg programa NBA lige bio je derbi Zapada, između dvije najbolje momčadi lige, Phoenix Sunsa i Golden State Warriorsa. Gosti su u dvoboj stigli kao najbolja momčad lige, a Sunsi su ih dočekali kao druga najbolja, sa 16 pobjeda u nizu.

Utakmica je bila iznimno izjednačena. Warriorsi su prvu četvrtinu osvojili s +4, no Sunsi na odmor odlaze s prednosti 56:54. Treća četvrtina završila je rezultatom 26:26 i o pobjedniku je odlučila posljednja dionica. Zanimljivo, Sunsi su stigli do pobjede iako su njihova dva najbolja igrača Chris Paul i Devin Booker kombinirano zabili - 25 poena. Paul 15 (uz, doduše, 11 asistencija, 6 skokova i čak pet ukradenih lopti), a Booker 10 iako je na parketu proveo samo 15 i pol minuta. No, problema s efikasnosti imao je i najbolji igrač Warriorsa Stephen Curry zabio samo 12 (šut 4/21, od čega za tri 3/14), dodao dva skoka, dvije asistencije, ukradenu loptu i blokadu. Iako ni on, kao ni Booker nije igrao puno, tri inače najefikasnija igrača na parketu kombinirano su zabili 37 poena.

Najefikasniji Suns bio je Deandre Ayton s 24 poena, 11 skokova, dvije asistencije i blokade jednom ukradenom loptom, a kod Warriorsa Jordan Poole s 28 poena, pet skokova, tri asistencije, dvije ukradene lopte i blokadom. Sunsi su ovom pobjedom izjednačili rekord franšize od 17 uzastopnih pobjeda.

Newyorški derbi završio je pobjedom Brooklyn Netsa 112:110. I u Barclays Centru igrala se iznimno izjednačena utakmica, Netsi su se odvojili u trećoj četvrtini, ali se do kraja iste Knicksi vraćaju gotovo u egal. U završnici se igralo koš za koš, Evan Fournier je Knicksima donio poravnanje 17 sekundi prije kraja, a James Johnson pogađa oba slobodna bacanja za konačni rezultat.

Najbolji kod domaćina bili su, očekivano, James Harden (34p, 10s, 8a, 3ul) i Kevin Durant (27p, 9a, 5s, bl), a kod Knicksa Alec Burks (25p, 5s, 5a, 2ul, bl) i Julius Randle (24p, 9s, 8a, 2ul).

Napomenimo kako su Los Angeles Lakersi bez LeBrona Jamesa sa 117:92 nadvisili Sacramento Kingse, Anthony Davis zabio je 25 uz sedam skokova, tri asistencije te po dvije blokade i ukradene lopte, a Russell Westbrook 24 uz šest asistencija i pet skokova.

NBA, 1. prosinac

Brooklyn Nets - New York Knicks 112:110

Toronto Raptors - Memphis Grizzlies 91:98

Phoenix Suns - Golden State Warriors 104:96

Portland Trail Blazers - Detroit Pistons 110:92

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 92:117



Tagovi

NBALos Angeles LakersSacramento KingsBrooklyn NetsNew York KnicksLeBron JamesAnthony DavisRussell WestbrookKevin DurantJames HardenJulius RandlePhoenix SunsChris PaulDevin BookerGolden State WarriorsStephen Curry

Ostale Vijesti