Strašna osmorka na Three Point Contestu! Klay, Gordon, Ellington, George....

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 02.02.18. | 09:02

Vrlo jaka osmorka natjecat će se za naslov.

>Tko će najbolje zakucati? Potvrđena tri imena za Slam Dunk Contest

Danas su objavljena imena i za Three Point Contest, natjecanje u pogađanju trica koje je također okupilo brojna jaka imena diljem lige. Gotovo da nema slabe karike, a tu su Bradley Beal, Devin Booker, Paul George, Wayne Ellington, Kyle Lowry, Tobias Harris, Klay Thompson i Eric Gordon.

 

 

Tu su dakle dvojica prvaka iz prošle dvije godine, branitelj naslova Eric Gordon koji je slavio 2017. godine i Klay Thompson koji je slavio 2016. Gordon prosječno ove sezone ubacuje 3,1 tricu po utakmici uz postotak od 34 posto što zapravo na granici elitnog prosjeka, no karijerni prosjek mu je 37 posto i uz povećan volumen šuteva za tri definitivno je jedan od najopasnijih šutera u ligi.

Thompson je tu puno bolji po prosjeku. Ubacuje 3,3 trice po utakmici uz ovosezonski prosjek od 45 posto što je definitivno elitna razina i teško da može puno bolje. S takvom formom šuter Golden State Warirorsa može računati na novi naslov prvaka, no konkurencija je sve samo ne slaba.

Bradley Beal je ove sezone na 37 posto trice na prosječno 6,5 pokušaja i uz Johna Walla je alfa i omega Wizardsa i jedan od boljih 'scorera' današnjice. Bolji prosjek od njega ima mladi Devin Booker iz Sunsa koji na prosječno 6,9 ispaljenih trica ove sezone pogađa njih 38 posto, a spada među najbolje mlade šutere u ligi. Definitivno je zaslužio poziv.

Dvojica koja će imati premijeru na Three Point Contestu su Wayne Ellington i Tobias Harris. Ellington iz Miamija je praktički specijalist i potpuni snajper s Floride. Na 7,5 ispaljenih trica ove sezone pogađa 40 posto i definitivno spada među elitne šutere. Harris je najnoviji član Los Angeles Clippersa koji ove sezone igra u životnoj formi, a na 5,8 ispaljenih trica pogađa također 40 posto što mu je rekord karijere.

Paul George je ove sezone tricu podigao na razinu više, a na 7,4 pokušaja pogađa 42 posto i definitivno je jedan od favorita, a tu je i Kyle Lowry iz Raptorsa koji pogađa 38 posto na 7,5 pokušaja te također spada među najbolje po tom pitanju.

Klay je na Three Pointu četvrti put zaredom, Lowry treći put i Eric Gordon drugi put u nizu. Devin Booker sudjelovao je 2016. i završio treći iza Klaya i Stepha Currya. Jedno je sigurno, čeka nas pravi spektakl i borba u kojoj nema favorita jer su svi nevjerojatni šuteri.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Bradley BealDevin BookerPaul GeorgeKyle LowryTobias HarrisKlay Thompsong

Ostale Vijesti