Stigli glasovi: Dončić u All-Star petorci, nema Hardena, Westbrooka, Davisa, Embiida..

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.01.19. | 20:41

Slovenac je četvrti po broju glasova na Zapadu.

Svi su ludi za Lukom Dončićem. To je potvrdila i prva objava glasova za NBA All-Star utakmicu gdje je slovenski košarkaš po broju glasova zauzeo četvrtu poziciju u Zapadnoj konferenciji, a drugu među 'visokim igračima' te bi po ovim podacima igrao u petorci Zapada.

Dončić je dobio 679.839 glasova, a kako ga trener Dallasa Rick Carlisle nominalno u petorci stavlja na poziciju 'četvorke', onda je u glasanju Slovenac postavljen među visoke igrače, odnosno frontcourt. Jedini igrač u toj skupini koji ima više glasova od njega je LeBron James koji je s 1.083.363 glasa i igrač s najviše glasova u cijeloj ligi. Nakon Jamesa i Dončića, na listi se nalaze tri MVP kandidata – Kevin Durant, Anthony Davis i Paul George.

Među bekovima na Zapadu najviše glasova ima Stephen Curry, a slijedi ga još jedno iznenađenje – Derrick Rose. 'Ispod crte' su ostali James Harden, Russell Westbrook, Klay Thompson, Damian Lillard i drugi.

Što se Istoka tiče, i tu se dogodilo malo iznenađenje. Ili dva. Oba su u konkurenciji bekova gdje je na vrhu Kyrie Irving, a nakon njega su Dwyane Wade, koji igra svoju oproštajnu sezonu, te Kemba Walker koji ipak nije u petorci. Po ovim glasovima u petorci ne bi bili ni Ben Simmons, Victor Oladipo ili Kyle Lowry. Što se 'visokih' igrača tiče, najviše glasova je dobio Giannis Antetokounmpo, a odmah za njim je Kawhi Leonard. Slijede ih Joel Embiid, Jimmy Butler i Jayson Tatum.

Inače, ovogodišnja All-Star utakmica igra se 17. veljače u Charlotti. Glasovi publike čine dio izbora za startnu petorku, ali ne i jedini – u izbor su uključeni i igrači te predstavnici medija. U petorci igraju dva beka i tri 'visoka' igrača.

Ostatak rostera tradionalno popunjavaju treneri, a od prošle godine je ukinuta igra između Zapadne i Istočne konferencije iako iz obje konferencije dolazi isti broj igrača. Umjesto po konferencijama momčadi biraju 'kapetani' – igrači iz obje konferencije koji su dobili najveći broj glasova. Prošle godine su to bili LeBron James i Stephen Curry, a pobijedila je LeBronova momčad.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Luka DončićNBA All-Star

Ostale Vijesti