Slavko Midzor/Pixsell
Slavko Midzor/Pixsell

Stigla potvrda: Talentirana hrvatska braća izlaze na NBA draft

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 22.04.23. | 18:59

Hoće li biti izabrani, saznat ćemo 22. lipnja.

Jedan od najmoćnijih europskih košarkaških agenata - Miško Ražnatović - potvrdio je da će braća Zvonimir i Tomislav Ivišić izaći na NBA draft koji se 22. lipnja održava u dvorani Brooklyn Netsa.

Talentirana braća Ivišić su blizanci rođeni 9. kolovoza 2003. u Novoj Bili pored Viteza u Bosni i Hercegovini. S 15 godina obojica prelaze u redove Šibenke, gdje ostaju do 2020. godine. Od tada su članovi crnogorskog Studentskog Centra iz Podgorice. Ove sezone Tomislav je imao osjetno bitniju ulogu u rotaciji momčadi koju vodi Slovenac Andrej Žakelj. Tomislav Ivišić je u 25 utakmica regularnog dijela ABA lige prosječno igrao 16.3 minute, bilježio je 6.5 poena, četiri skoka i jednu asistenciju. Zvonimir Ivišić nastupio je u 18 utakmica, zabijao je 3.9 poena, hvatao 2.7 lopti za tek 8.5 minuta u prosjeku.

Što se NBA drafta tiče, već neko vrijeme izvjesno je da će 1. pick biti čudesni francuski talent Victor Wembanyama. O kakvom se talentu radi, najbolje govori činjenica da je Dallas namjerno odustao od borbe za pobjedu u zadnja dva kola, kako bi sačuvali jedan od prvih 10 pickova na nadolazećem draftu i time ostali u konkurenciji da na draft lutriji dobiju pravo prvog izbora. Vodstvo NBA lige zbog toga ih je kaznilo s čak 750 tisuća dolara, uz obrazloženje da su odmarali ključne igrače iako su imali mogućnost izboriti nastup u play-inu. (im)



Tagovi

Tomislav IvišićZvonimir IvišićNBA draft

Ostale Vijesti