Yegor Aleyev/NEWSCOM
Yegor Aleyev/NEWSCOM

Stepski vuk osvaja Moskvu: Hezonja sjajan u pobjedi Uniksa protiv CSKA nakon tri produžetka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.02.22. | 21:02

Velimir Perasović slavi pobjedu u košarkaškom klasiku, favorizirani domaćin iz metropole pali nakon žestoke borbe.

Iako se ime Marija Hezonje najčešće spominje u superlativima po završetku utakmica Eurolige gdje njegov Uniks stoji sjajno i s punim pravom se nada doigravanju, Dubrovčanin s adresom u dalekom Kazanju dominira parketima i u sklopu prvenstva Rusije (VTB). Danas je, u rijetko viđenom trileru sa čak tri produžetka, sjajnom igrom omogućio da Velimir Perasović nadmudri trenera Dimitrosa Itoudisa i slavi konačnim rezultatom 105:103.

Ono što posebno veseli je činjuenica da je naš košarkaš odigrao vrlo važnu ulogu u večerašnjem slavlju. Odigrao je punih 49 minuta, ubacio čak 31 poen uz deset skokova i dvije asistencije. Iz igre je gađao 12/26, od čega je 10/16 bilo za dva, a pogodio je 5/6 bacanja. Sve u svemu, odlično raspoložen, baš kao i ostatak ekipe.

Najbolji pojedinac u redovima CSKA bio je Daniel Hackett s 33 poena i pet skokova, dok je Mayo zabio tek tri poena, kasnije će se pokazati ključnih, jer su posljednja dva stigla s istekom vremena i donijela pobjedu gostima.

Krenulo je sjajno za goste, imali su 13 koševa prednosti krajem prve četvrtine i činilo se da će vodeća momčad VTB lige, relativno lako svladati trećeplasirani CSKA. Grdo su se prevarili. Do poluvremena je susret bio skoro u potpunom egalu, gostima je ostalo mršavih pola koša prednosti. I tako je ostalo do samog kraja. Uz povremeno preuzimanje vodstva, ova utakmica je ostala u egalu sve do kraja.

Ni produžetci nisu dali odgovor na pitanje tko je bolji u drugom ogledu ovih rivala u tekućoj nam godini. Barem ne prva dva. Gledatelji su bili primorani pogledati 55 minuta sjajne košarjke da bi dobili pobjednika. Junak slavlja Uniksa je na kraju ispao bivši NBA igrač O.J.Mayo iskoristvši promašeni napad gostujućeg CSKA pri rezultatu 103:103, a nekadašnji igrač Dallasa i Milwaukeeja koji tren prije zvuka sirene preuzima odgovornost i konačno zabija za pobjedu Uniksa.

Prvi u Rusiji, sedmi u Euroligi. Velimir Perasović radi sjajan posao u Kazanju. Ako ostvari playoff, a sve se čini da hoće, ovaj Uniks može jako daleko.



Tagovi

Mario HezonjaVTB ligaCSKA Moskva

Ostale Vijesti