Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Spuštena rampa: Josip Vranković pojasnio zašto Hezonja i Simon ne dolaze

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 24.02.22. | 16:14

Razlog nije samo u klubovima, nešto se pita Fibu i Uleb

Nije vladao preveliki optimizam oko toga da Uniksov Mario Hezonja i Efesov Kruno Simon stignu u hrvatsku košarkašku reprezentaciju za dvije utakmice sa Švedskom, a sada se ispostavilo da je tako bilo s razlogom. Kako nam je rekao glavni tajnik Hrvatskog košarkaškog saveza Josip Vranković, ni Hezonja i Simon se ne mogu staviti na raspolaganje izborniku Damiru Mulaomeroviću, a razlog leži u njihovim klubovima koji su spustili rampu hrvatskim košarkašima za priključivanjem reprezentaciji.

"To je tako nažalost, dok se ti odnosi ne srede između Fibe i Uleba, sve reprezentacije će imati problema i samo se radi šteta košarci. I jedan i drugi su imali želju doći i zaigrati, ali ništa od toga, Možemo se samo nadati da će se stvari u budućnosti ipak promijeniti", govori Vranković.

Predsjednik Stručnog savjeta HKS-a Dino Rađa putovao je u Kazanj kako bi omekšao čelnike Uniksa, no ni uz dopuštenje trenera Velimira Perasovića ni uz želju Hezonje nije uspio dogovoriti dolazak. Čak je u planu bio i čarter let, budući da Uniks večeras gostuje u Vitoriji, kojim bi Hezonja stigao u Zagreb, ali na koncu ništa od toga.

Ista stvar je i s Krunom Simonom, koji večeras igra protiv Maccabija u Istanbulu, a on je bio u kombinacijama za drugu utakmicu protiv Šveđana, u Norrköpingu u ponedjeljak i imao bi vremena do iduće utakmice jer turski klub igra tek 3. ožujka. Međutim u Efesu nisu bili oduševljeni tom idejom, pa će Đuks ostati bez novog nastupa za hrvatsku selekciju.

(1.85) Hrvatska (13.00) Švedska (2.00)

Hrvatska će tako dvije ključne pobjede protiv Šveđana tražiti bez dvojice euroligaških igrača, što dodatno otežava posao izborniku Mulaomeroviću.



*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+




Tagovi

Josip VrankovićFIBAULEBKvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Ostale Vijesti