Ivo Cagalj/PIXSELL
Ivo Cagalj/PIXSELL

Splitov Shorter najkorisniji je igrač siječnja u ABA ligi

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 31.01.24. | 13:46

Nagrada za Amerikanca

Najbolji košarkaš Splita, Amerikanac Shannon Shorter, proglašen je najkorisnijim igračem ABA lige za mjesec siječanj, objavili su u srijedu iz ureda tog regionalnog natjecanja na svom mrežnom portalu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Tijekom mjeseca koji završava s današnjim danom, momčad Slavena Rimca je pobijedila u tri od četiri odigrana dvoboja u ABA ligi, a Shorter se istaknuo svojim učinkom ubacujući prosječno u tim utakmicama 21,5 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a njegova prosječna valorizacija bila je 27,8 bodova.

"Zahvalan sam što mogu igrati košarku na ovoj razini u mojoj 12. sezoni u profesionalnoj karijeri. Zahvalan sam na nagradi koju ne bih mogao zaraditi da nije bilo mojih suigrača, trenera i fizioterapeuta. Ovo mi je treća sezona u Splitu. Vjerujem da navijači i ovaj grad cijene kad vide da se boriš bez obzira na sve okolnosti, a to je moj mentalni pristup", rekao je 34-godišnji bek šuter u razgovoru za službeni mrežni portal ABA lige.

Tijekom siječnja Split je kao gost u produžetku svladao Igokeu (80-77), na Gripama su Žuti pobijedili Cedevitu Olimpiju (93-85) i FMP (78-66), a jedini su poraz doživjeli na gostovanju kod Borca u Čačku (83-93). Momčad koja je u sezonu ušla sa samo jednom pobjedom u prvih pet kola, ali je nakon toga, pojačana povratnicima Shorterom i Lewisom Sullivanom, u sljedećih 13 nastupa ostvarila sedam pobjeda.

"Vjerujem da sve kreće od treninga. Na našim treninzima je izražen natjecateljski duh. Trener Rimac ih ponekad mora skraćivati", rekao je Shorter smijući se te dodao:

"Vjerujem da igramo svaku utakmicu onako kako treniramo. Naš je moto da svakoj utakmici pristupamo s jednakim natjecateljskim žarom i onda vidimo kuda će nas to odvesti."

Momčad koja je nakon početnih pet kola djelovala bila svrstavana među one koje će se boriti za izbjegavanje zadnjeg mjesta na ljestvici, sada zauzima deveto mjesto, ali je bodovno izjednačena s osmoplasiranim Studentskim centrom (8-10) i sa samo jednom pobjedom manje od Mege (9-9) koja drži sedmu poziciju.

"Kad sam odlučio potpisati novi ugovor, vidio sam izazov koji čeka mene i 'Sullija' (suigrač Lewis Sullivan). Imali smo jednu pobjedu i znao sam da je pred nama težak uspon. Jedna od mojih najdražih izreka je "na muci se poznaju junaci". Prihvatili smo izazov i išli od utakmice do utakmice. Pred nama je još mnogo izazova, ali vjerujem da možemo otići onoliko daleko koliko želimo."

Shorter u današnjem sastavu Splita vidi potencijal za plasman u doigravanje.

"Sve je u mentalnoj usredotočenosti, ne smijemo postati arogantni zato što smo ostvarili nekoliko pobjeda. Kad sam stigao, rekao sam suigračima da mi je cilj ući u doigravanje u ABA ligi i osvojiti nacionalno prvenstvo. Sad smo na dobrom putu, ali još je dosta posla pred nama. Zahvaljujem još jednom na priznanju koje nije samo moje već i od cijele momčadi Splita", poručio je Shorter.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


 

 


Tagovi

KK SplitShannon ShorterABA liga

Ostale Vijesti