Ivo Cagalj/Pixsell
Ivo Cagalj/Pixsell

Split i dalje drži vrh, Cibona razbila Šibenčane, Zaboku derbi začelja

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 17.11.21. | 21:12

Večeras su odigrane tri utakmice HT Premijer lige

Split je u Sinju kod Alkara došao do devete pobjede u HT Premijer ligi, konačnih 57:83 pokazuje da se momčad Srđana Subotića nije previše namučila na najbližem gostovanju. Alkar je previše toga promašio, ali je kvalitetom ipak slabija momčad pa ne treba žaliti za porazom.

Cibona je na svom parketu razbila Šibenku dok je Zabok u derbiju zaleđa bio bolji od Furnira.

Dvoboj u Sinju počeo je dosta čvrsto, s nekoliko uzastopno propuštenih napada jednih i drugih. Nešto raspoloženiji od ostalih bili su Gilbert kod Alkara i veteran Ukić kod Splita koji je motivirano ušao u utakmicu pa je težio individualnim rješenjima. Nakon osam minuta igre Sinjani su imali vodstvo 14:10, od čega je za goste osam ubacio Ukić. Pozvao je trener Splita Subotić minutu odmora nakon čega je njegova momčad postigla pet uzastopnih koševa, prva četvrtina okončana je u egalu (16:16).

Izjednačena borba nastavila se u drugoj četvrtini, kod Splita se razigrao Perković koji je poput Ukića sam sebi kreirao napade. Alkar se dobro držao do 19. minute, ali je potom nizom pogrešaka i promašaja dopustio gostima da iz ničega dođu do plus 10 (32:42). Barič je ubacio tricu, Kedžo dodao četiri koša, a Vuko sa zvukom sirene zabio iz odbojke nakon promašaja Perkovića.

Kad su već uzeli utakmicu pod kontrolu Splićani su u trećoj četvrtini pojačali ritam i vrlo brzo otišli do nedostižne prednosti. Toni Perković je zabio dvije trice u nizu, Bajo i Runjić nekoliko puta atraktivno zakucali iz čistih kontri pa je pobjednik bio odlučen. Igrači Alkara nisu mogli pogoditi aposlutno ništa, promašivali su zicere i rijetke otvorene šuteve, u tome je najviše prednjačio Gilbert. Samo devet koševa u deset minuta treće četvrtine postigli su Sinjani, ne čudi stoga da je Split otišao na velikih plus 23 (41:64).

U posljednjoj četvrtini prednost gostiju rasla je do plus 30 (50:80), vodeća momčad lige zasluženo je došla do pobjede i dobila pljesak lijepo ispunjene dvorane u Sinju. Alkar je previše toga promašio, mladi trener Marko Trninić pokušao je na sve načine razdrmati momčad, ali nije večeras bila njihova večer. Svejedno, s tribina su pozdravljeni poznatim uzvikom “Mi smo Sinjani, Alkar je naš”.

Prvo ime utakmice bio je Perković s 26 koševa, šest skokova i šest asistencija, uz čak 75 posto šuta. Ukić i Runjić dodali su po 13 za Splićane dok je u redovima Alkara Gilbert ubacio 11 uz šut od tek 23 posto, a mladi Tomašević dodao je 10 koševa.

Cibona je na svom parketu razbila Šibenku, pred stotinjak gledatelja u dvorani Dražena Petrovića Zagrepčani su slavili s čak 100:52. Odlično je “cibose” služio šut za tricu, pogodili su 15 od 26 pokušaja što je respektabilnih 57 posto.

Dominirali su domaći u svakom trenutku, treću četvrtinu dobili su s čak 31:9 pa Šibenčani nisu imali izgleda pod Tornjem.

U redovima domaćih svi igrači upisali su se u listu strijelaca. Najviše je ubacio Antonio Vranković, 16 uz osam skokova, Krešimir Radovčić je protiv matičnog kluba ubacio 15 koševa, a Danko Branković dodao je 14 koševa uz šest skokova.

Kod Šibenčana nešto bolji od ostalih bili su Solomun s 13 koševa i sedam skokova, Arslanagić je ubacio 12 koševa.

Treću današnju utakmicu 11. kola igrali su Zabok i Furnir, bio je to dvoboj momčadi koje su imale samo tri pobjede u sezoni. Do četvrte su došli domaći, rezultatom 84:75 ispratili su goste iz Dubrave. Sve do posljednje dionice igre susret je bio izjednačen da bi Zabočani zahvaljujući tricama Srđana Brocića, Jure Gunjine i Lukše Buljevića prelomili utakmicu u svoju korist.

Kod pobjednika je najviše ubacio Gunjina, 19 uz sedam skokova, Ćutuk je ubacio 13, a Brocić je uz 12 koševa imao osam asistencija.

U redovima Furnira najbolji strijelac bio je Mandalinić s 22 koša, Vidović je ubacio 14 uz pet skokova i šest asistencija.



Tagovi

KK SplitKK AlkarCibonaPremijer liga košarkaša

Ostale Vijesti