Šok u Rusiji: Bender izigrao CSKA i vraća se u NBA ligu!

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.07.19. | 17:38

Hrvatski krilni centar ide u momčad koja je legitimni kandidat za osvajanje naslova sljedeće sezone!

Iako su svi mislili kako je njegov prelazak u CSKA Moskvu gotova stvar i kako će nekadašnji četvrti pick NBA drafta svoju karijeru nastaviti u aktualnom osvajaču Eurolige, popularni Woj javio je kako je Mike Budenholzer doveo mladog hrvatskog košarkaša te će on biti dio rotacije u momčadi koja će dogodine sigurno igrati u playoffu, a vrlo vjeroajtno će biti i jedan od najvećih kandidata za osvajanje NBA titule prvaka.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2028563463916611&width=500" width="500" height="492" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Bender je došao u NBA ligu 2016. godine kada su ga kao četvrti izbo na draftu izbrali Sunsi. U Phoenixu se nije snašao, a da bi stvar bila još gora dobivao je i više nego pristojnu minutažu. Prošle godine u nekoliko je navrata zabljesnuo, naročito kada je mijenjao DeAndrea Aytona na mjestu centra. Tih nekoliko bljeskova ipak nije bilo dovoljno da mu Sunsi aktiviraju dodatnu godinu ugovora, pa je tako ovaj mladić rođen u Čapljini ovog postao slobodan igrač.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FGermanijak%2Fposts%2F2017027645070193&width=500" width="500" height="491" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>

Nije bio u kombinacijama mnogih klubova, jedina opcija koja je izgledala jako realno bila je ona da će Bender svoju karijeru nastaviti u Cavsima. Ipak, to se nije dogodilo, pa će tako Bender nakon što je igrao sa jednim od najboljih mladih igrača u NBA ligi (Devin Booker) naredne dvije sezone igrati sa aktualnim MVP-om Giannisom Antetokounmpom.

Bender je sa Bucksima potpisao dvogodišnji ugovor, a detalji ugovora i ovog potpisa biti će poznati u narednih nekoliko sati.

(foto:Reuters)

 


Tagovi

Dragan BenderAdrian WojnarowskiNBANBA free agencyCSKA Moskva

Ostale Vijesti