Troy Wayrynen-USA TODAY Sports
Troy Wayrynen-USA TODAY Sports

Šok u Portlandu: Zvijezdi kluba otkazalo desno plućno krilo, datum povratka na parkete nepoznat

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 08.12.21. | 19:31

Dame Lillard ostao bez svojeg dugogodišnjeg 'partnera u zločinu'

Jako loše vijesti stižu iz Oregona. CJ McCollum, dobro znano lice NBA lige, ove sezone vjerojatno više neće izaći na parket. Kako je nedavno objavljeno na twitteru, ovaj iskusni bek ima tzv. pneumatoraks, iliti kolaps pluća. U njegovom slučaju radi se o desnom krilu, a dobro upućeni Shams Charania koji je i prenio vijest, tvrdi kako se njegovo stanje tek treba precizno utvrditi nakon ćega će biti jasnije koliko će izbivati s parketa. Nije poznato gdje je zaradio ovu ozljedu.

Koliko je Mccollum važan za Trail Blazerse najbolje se vidi iz ovosezonske statistike. U prosjeku provodi preko 35 minuta na parketu, zabija oko 20 koševa, k tome dodaje i pet asistencija i četiri skoka. Sličan, ako ne i bolji učinak je redom bilježio prošlih sezona u dresu svoje ekipe čije boje brane već punih osam godina.

Inače, ovaj 30-godišnjak je ušao u NBA ligu kao deseti pick drafta 2013. godine sa sveučilišta Lehigh u Pennsylvaniji. Portland ga je prvo poslao u Idaho u razvojnu ligu, a čim se vratio u NBA, osvojio je nagradu igrača koji je najviše napredovao.

Inače, ovo nije prva ozljeda među igračima Portlanda u zadnje vrijeme. Lillard je nedavno propustio četiri susreta zbog problema s donjim abdomenom, Simons je out zbog problema s desnim gležnjem, Nassir Little je imao istih problema, samo na lijevoj strani. Spomenimo i McLemorea te Cody Zellera, obojica su nedostupni.

Portland noćas gostuje u Kaliforniji kod nponajbolje ekipe prvenstva. U Oaklandu ih čekaju Golden State Warriorsi predvođeni Stephenom Curryjem.

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Portland Trail BlazersCJ McCollumDamian Lillard

Ostale Vijesti