Službeno: Spursi potpisali centra koji je prošle sezone zabijao 11,5 poena po utakmici

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 25.06.20. | 08:07

LeMarcus Aldridge i Jakob Poeltl dobili su dobru konkurenciju

San Antonio Spursi u svoje su redove doveli Tylera Zellera, 30-godišnjeg centra kojem je ovo sedma momčad u karijeri.

Tyler je jedan od trojice braće Zeller, a Gregg Popovich u njemu vidi idealnu zamjenu za LeMarcusa Aldridgea i Jakoba Poeltla.

Tyler je u NBA ligu stigao 2012. godine nakon što ga je kao 17. izbor prve runde izabrala momčad Cleveland Cavaliersa. U Ohiou se zadržao dvije sezone, a nakon što nije uspio uloviti mjesto startnog centra, otišao je put Bostona u trejdu koji je uključivao tri momčadi.

Sezona 14./15. ujedno je bila i najbolja u njegovoj karijeri. Prema statistici, upravo je te godine Zeller bilježio najbolje brojke, a bio je startni centar Celticsa u 59 utakmica u sezoni.

Njegova se minutaža naglo smanjila u sezonama 15./16. i 16./17. pa su ga Celticsi u konačnici otpustili.

Taj potez nije najbolje sjeo srednjem od trojice braće Zeller pa tako u posljednjih nekoliko sezona nikako nije uspijevao pronaći kontinuitet i mjesto gdje njegove kvalitete mogu doći do izražaja, a prije ovog dolaska u Spurse igeao je još za Netse, Buckse, Hawkse, Grizzliese i Nuggetse.

Njegov posljednji angažman u Memphisu bio je i više nego pristojan. Iako je u sezoni 18./19. odigrao svega četiti utakmice, Zeller je u prosjeku zabijao 11,5 koševa po utakmici, a tome valja nadodati 4,5 skokova.

Ovaj potpis službeno je potvrđen na stranicama NBA lige, ali nema nikvih podataka je li se Spursim priključio samo do kraja ove sezone ili sz Popovich i ostak društva ovog solidnog defenzivca doveli u svoje redove na dulji period.

(Foto: Reuters/Jeff Hanisch-USA TODAY Sports)

 


Tagovi

NBATyler Zeller

Ostale Vijesti