NOVAK DJUROVIC/Action Images
NOVAK DJUROVIC/Action Images

Službeno: Igor Kokoškov dobio otkaz, 'javna tajna' je tko će ga naslijediti

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 14.09.21. | 13:32

Bivši trener Phoenixa, koji je sa Slovenijom osvojio EuroBasket 2017. godine, odlazi nakon što nije uspio izboriti plasman na OI u Tokiju.

Nakon nešto manje od dvije godine, Igor Kokoškov rastao se od klupe Srbije.

„Košarkaški savez Srbije želi Igoru mnogo sreće i uspjeha u nastavku trenerske karijere, uz zahvalnost za rad i trud. KSS će se u narednom periodu angažirati u izboru novog izbornika o čemu će javnost biti pravovremeno obavještena“, navodi se u kratkoj objavi KSS.

Kao izbornik, Kokoškov je vodio Gruziju, Sloveniju i Srbiju, dok je u NBA ligi bio na klupi Phoenix Sunsa čime je postao prvi stranac na klupi neke NBA momčadi. Dugogodišnje iskustvo skupio je u brojnim klubovima, a kao asistent je radio u Clippersima, Pistonsima, Sunsima, Cavaliersima, Magicu, Jazzu, Kingsima i Mavericksima.

Izbornik Srbije postao je krajem 2019. godine, a po svojem dolasku kao asistente je zaposlio Dejana Milojevića, danas pomoćnika Stevea Kerra u GSW-u, Jovicu Antonića i Vladimira Jovanovića, danas trenera Cibone.

Mozzart Sport javlja kako je 'javna tajna' da će njegov nasljednik postati Svetislav Pešić, 72-godišnji stručnjak koji je posljednji trenerski angažman imao u Barceloni (2018. – 2020.).



Tagovi

Igor Kokoškovsrpska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti