Skupi prolaz u finale: Teška ozljeda Arapovića, stradao i Boatright

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 03.04.17. | 07:30

Košarkaši Cedevite izborili su finale regionalne ABA lige u majstorici protiv Partizana ali i ostali bez dvojice igrača.

Cedevita je u trećoj utakmici polufinalne serije doigravanja ABA lige jučer u Domu sportova svladala Partizan sa 87:78 i seriju koja se igra na dvije pobjede, dobili s 2-1 i izborili plasman u finale. Loše vijesti za hrvatskog prvaka su ozljede Ryana Boatrighta i Marka Arapovića.

Boatrightu je već u prvoj četvrtini stradala zadnja loža te će pauzirati najmanje dva tjedna, u 28. minuti iz igre je izašao Arapović. Dogodila mu se teška ozljeda prednjeg križnog ligamenta zbog čega ga na parketima neće biti nekoliko mjeseci.

Cedevita svladala Partizan u majstorici za finale ABA lige!

Odigrali smo za njih i u prekrasnoj atmosferi smo odigrali možda i jednu od najboljih utakmica u sezoni i to protiv odličnog protivnika, koji je isto odigrao jako dobru utakmicu“, rekao je nakon utakmice trener Cedevite Veljko Mršić. Naglasio je kako je njegova momčad pokazala da je bolja od Partizana.

Bolje smo odigrali u tri utakmice i zasluženo pobijedili. Više smo pokazali u te tri utakmice, bez obzira na nesreću koja nam se dogodila u prvoj minuti s Boatrightom i kasnije s Arapovićem“.

Kapetan Cedevite Miro Bilan posvetio je pobjedu ozlijeđenim suigračima.

Poželio bih im da se što prije vrate. Mislim da su obje ozljede jako ružne, pogotovo Markova. Ja sam bio među najbližima kad se on ozlijedio i u tom trenutku došlo mi je slabo. Međutim, nekako smo razmišljali da je najbolje da se borimo za njih da nekako nadomjestimo taj nedostatak i drago mi je što smo uspjeli. Bila bi stvarno tragedija da smo poslije tih ozljeda još i izgubili“, kazao je Bilan.

Odradila je Cedevita tešku seriju protiv Partizana.

Mislim da smo u ove tri utakmice pokazali bolju igru i da zasluženo idemo u finale. Što se tiče ove utakmice, mislim da smo je praktički kontrolirali od starta. Bilo je nekih situacija gdje su se oni vratili, no čak i kad su došli na minus tri, vidjelo se da mi imamo samopouzdanje i vjerovao sam da ćemo utakmicu privesti kraju“.

Cedevita u finalu čeka pobjednika drugog polufinala između Crvene zvezde i Budućnosti. Rezultat je izjednačen, 1:1.

(Foto: Pixsell)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Ostale Vijesti