REUTERS/Eloisa Lopez
REUTERS/Eloisa Lopez

Sjajni Kanađani zaustavili Luku Dončića i bukirali polufinalni ogled sa Srbijom!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.09.23. | 16:28

Kanađane je predvodio SGA s 31 poenom i deset skokova, dok je Barrett stavio 24.

Na poluvremenu je ogled Slovenije i Kanade u četvrtfinalu Mundobasketa djelovao kao utakmica koja bi mogla biti u egalu do posljednje lopte. Oba sastava su na veliki odmor ponijela po 50 poena. A onda su Slovenic izgubili par lopti, počeli više energije posvećivati suđenju i sredinom treće dionice, utakmica im je iscurila kroz prste. Kanađani su na koncu slavili sa 100 naprema 89 i ovjerili polufinalni ogled sa Srbijom.

A ideja igre oba trenera, i Sekulića i Fernandeza Torresa je bila dosta slična - veći dio su na parketu bile „male“ postave i uglavnom se sve preuzimalo u obrani. Dillon Brooks je igrao agresivno na Luku Dončića, dok je Jaka Blažič imao istu ulog na drugoj strani, braneći Shaija Gilgeousa-Alexandera.

Povrh toga, Kanađani su tjerali Luku da neumorno radi na oba kraja parketa, a dodatni problem za ovu slovensku reprezentaciju je što je poprilično jednodimenzionalna. I to su Kanađani iskoristili u trećoj dionici. SGA je igrao sjajnu utakmicu, donio je prvo dvoznamenkastu prednost (65-55), a nakon što su Donič i Mikey promašivali u istom napadu, s linije penala je zabio i za plus 14.

Uslijedila je tricaška kanonada s obje strane – RJ Barrett je odgovorio na Dončićevu, a SGA na Hrovatovu tricu. Doduše, smanjili su Slovenci na krilima Dončića na minus devet na ulasku u posljednju četvrtinu, ali su onda stvari krenule jako loše i jako brzo za Slovence.

U napadu su bili bezidejni, ponovno se čekalo što će Dončić napraviti, a kada nisu zabijali, Kanađani su ih lagano iskontrirali i bilježili lagane poene. Nije izgledalo dobro kada je Hrovat napravio faul na SGA-u koji je bacanjima dignuo na plus 16 za Kanađane (87-71), a postala je nemoguće misija kada je Dončić zaradio drugu tehničku i raniji odlazak u svlačionicu. Međutim, tvrdoglavi Slovenci se nisu predavali i u razmaku od dvije minute smanjili s -16 na samo -9.

No svaku neizvjesnost odagnao je SGA - prvo je zabio oba penala, a onda je i uhvatio skok u napadu pa izborio novi faul i dignuo prednost Kanađana na plus 13 na manje od dvije i pol minute prije kraja i usput slomio late charge Slovenaca koji su na koncu morali stisnuti ruku boljem protivniku.

Kanađane je predvodio SGA s 31 poenom i deset skokova, dok je Barrett stavio 24.

Kod Slovenaca je dončić ubacio 26, a Klemen Prepelič 22.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

MundobasketSlovenska košarkaška reprezentacijakanadska košarkaška reprezentacijaLuka DončićShai Gilgeous-Alexander

Ostale Vijesti