Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports
Isaiah J. Downing-USA TODAY Sports

Sjajni argentinski playmaker potpisuje za Crvenu zvezdu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 16.12.22. | 09:44

U Europi je već nosio dres madridskog Reala

Argentinski španer Facundo Campazzo, novi je igrač Crvene zvezde, doznaje Mozzart Sport. Tjednima je trajala trakavica između srpskog kluba i Argentinca budući da je u utrku za njegov potpis bio uključen i madridski Real. No Madriđani nisu uspjeli mečirati ponudu koja je pristigla s beogradske adrese i sada se samo čeka Campazzov autogram na ugovoru.

Ovo je zasigurno jedan od zvučnijih potpisa koji su se dogodili u regiji zadnjih godina, ali ujedno i pokazatelj o kakvoj se platežnoj moći tu radi i da je to neki drugi svijetu u odnosu na hrvatske klubove.

Inače, Campazzo je dugo bio bez kluba na startu ove sezone da bi onda stigao u Dallas u kojemu je u tekućoj kampanji odigrao tek osam utakmica i u prosjek je provodio skromnih šesti i pol minuta na parketu.

U želji za većom minutažom sjajni playmaker se okrenuo Europi i na koncu se odlučio za dolazak u Beograd.

Pomalo čudi da ove sezone nije mogao pronaći NBA kub jer se radi o sjajnom pick and roll igraču, finog pregleda igre i raspona dodavanja. Prošle sezone je za Denver odigrao 65 utakmica (u četiri je bio starter), tijekom kojih je zabijao 5,1 poen, hvatao 1,4 skoka i dijelio 3,4 asista.

Njegova najočitija mana je pak visina, Campazzo je, naime, po službenim mjerilima visok 178 centimetara. I to je razlog zbog kojeg nije ostao igrač Denvera.

„Facu je dao svoje srce i dušu kada je bio kod nas. Bio je obožavan u svlačionici. Ove sezoen smo željeli biti nešto veća momčad i zbog toga nam nije bio potreban playmaker kakav je Facundo pa smo odlučili otići u drugom smjeru“, rekao je generalni menadžer Nuggetsa Calvin Booth uoči sezone.

Campazzo će tako ponovno u Europu, ranije je već nosio dres madridskog Reala. Njegove razigravačke sposobnosti će sigurno unaprijediti igru Crvene zvezde koja je sinoć doživjela svoj tek prvi poraz od dolaska Duška Ivanovića na klupu.

Pobjednički niz Ivanovića trajao je okruglih deset utakmica, a zaustavio ga je Milano u Beogradu. A baš su se tom pobjedom Talijani izvukli iz rezultatskog gliba – momčad Ettorea Messine je prije toga zabilježila devet uzastopnih euroligaških poraza…


Tagovi

Facundo CampazzoCrvena zvezdaDenver Nuggets

Ostale Vijesti