Sjajna utakmica Luke Šamanića protiv euroligaške Budućnosti (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 06.11.18. | 08:33

Hrvati su bili najbolji u dresu Olimpije.

U posljednjem dvoboju 6. kola ABA lige, Budućnost je pobijedila Olimpiju sa 85:69, ali rezultat niti približno ne može odati kakvu smo utakmicu gledali. 

Prvo poluvrijeme u potpunosti je pripalo posljednjeplasiranoj momčadi Eurolige, koja je na veliki predah otišla s 22 poena prednosti. početkom treće četvrtine, Olimpija predvođena sjajnim Lukom Šamanićem radi veliku seriju i za manje od tri minute prepolovili su prednost na 11 razlike.

U posljednjoj dionici prednost se istopila na svega 70:67, ali su u posljednjih pet minuta Crnogorci pogodili nekoliko trica i na kraju upisali rezultatski uvjerljivu pobjedu.

Za hrvatsku košarku posebno je vrijedna činjenica da je najbolji po valorizaciji u dresu Olimpije bio Luka Šamanić. Za 19 minuta postigao je 12 poena, dodao 4 skoka, iz igre je šutirao 4/8 uz slobodna bacanja 4/4. Učinak bi bio i bolji da veći dio drugog poluvremena nije prosjedio na klupi jer je u prvoj polovici treće četvrtine krivo stao, pa je šepajući napustio igru. Vratio se u zadnjoj dionici, ali evidentno je bio van ritma. Na kraju je po valorizacijskom indeksu skupio 12 bodova, najviše u Zmajčekima.

S jednim bodom manje pratio ga je još jedan Hrvat - Dražen Bubnić. Vrijedi spomenuti i kako je najbolju partiju sezone odigrao Roko Badžim. Ovaj 21-godišnji šuter konačno je dobio barem nekakvu minutažu od trenera Zorana Martića, te je za 13 minuta ubacio 9 poena.

(foto: ABA liga)


Tagovi

Luka Šamanić

Ostale Vijesti