REUTERS/ Thilo Schmuelgen
REUTERS/ Thilo Schmuelgen

Simonov Efes bolji od Maccabija unatoč sjajnom Žižiću, uvjerljivi poraz Nevena Spahije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 16.12.21. | 20:56

Odigrane su četiri utakmice Eurolige.

Aktualni prvak Anadolu Efes slavio je kod Maccabija u Tel Avivu sa 92:78 unatoč sjajnoj partiji Ante Žižića. Bivši NBA igrač zabio je 23 poena uz sjajni šut od 9/11, a pridodao je još šest skokova i jednu ukradenu loptu. Na drugoj strani Krunoslav Simon nije bio toliko efikasan, zabio je 10, ali je zato podijelio sedam asistencija i uhvatio tri lopte te je sa soldinim učinkom sudjelovao u pobjedi svoje momčadi u Izraelu. Ovo je bila sedma uzastopna pobjeda Efesa protiv Maccabija i šesti uzastopni poraz izraelskog kluba u Euroligi.

Maccabi je nakon sjajne prve četvrtine (27:20), pokleknuo u nastavku te je na odmor gostujući sastav otišao s prednosti od tri poena, da bi u trećoj i četvrtoj dionici stigao do konačnih +15. Najbolji kod Efesa bio je Shane Larkin koji je zabio 26, uz šest skokova i asistencija i dvije ukradene lopte, a slijedio ga je Tibor Pleiss sa 15 poena i tri skoka.

U prvoj utakmici večeri Fenerbahče je s uvjerljivih 75:53 nadvisio Baskoniju Jasmina Repeše. Baskijska momčad dobro se nosila u prvoj četvrtini, no Fener je u drugoj napravio veliku razliku i na odmor otišao s +15. Treća četvrtina ponudila je malu nadu Baskoniji u povratak, no viceprvak Turske nije prepustio ništa slučaju i završnoj dionici stigao do konačnih +22 i četvrte pobjede u nizu.

Najbolji kod Fenera bio je francuski reprezentativac Nando De Colo s 17 poena (7/15), sedam asistencija i čak šest ukradenih lopti! Efikasni su još bili Achille Polonara (15p) i Jan Vesely (13p). Jedini dvocifreni kod Baskonije bio je Steven Enoch koji je zabio 14 (5/5) i upisao osam skokova.

Najzanimljivija utakmica večeri odigrana je u Ateni u kojoj je Barcelona slavila sa 85:82 protiv Panathinaikosa i zadržala prvo mjesto na ljestvici. Barcelona je u trećoj dionici nadoknadila -8 iz prvog dijela i stigla do prednosti koju nije ispuštala do samoga kraja. Pet sekundi prije kraja Nemanja Nedović zabio je tri poena za 82:83, no Kyle Kuric iskoristio je oba slobodna bacanja i pogodio za konačni rezultat. Nedović je opalio još jednu tricu, no nije uspio izboriti produžetke.

Barcu je do pobjede predvodio Nikola Mirotić s 20 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a efikasan je bio j Nicolas Laprovittola (18p, 3a, 2ul). Najbolji kod PAO-a bio je Nedović s 18 poena, 4 asistencije, skokom i ukradenom loptom, a pomagao mu je i Ioannis Papapetrou sa 16 poena i pet skokova.

Lov za Barcelonom nastavio je Real Madrid koji je na kraju teškom mukom svladao Milano, iako je dvije i pol minute prije kraja imao prednost od 11 razlike. Real je odigrao fantastičnu drugu dionicu u kojoj je limitirao domaćine na samo osam poena, a onda je kroz cijelo drugo poluvrijeme uspješno održavao stečenu prednost. Dvije i pol minute prije kraja Real je imao +11, no Milano se serijom o 10:2 približio na -2. Fabian Causeur potom je zabio jedno od dva bacanja, Realovci su uhvatili loptu, a onda je Adam Hanga promašio oba bacanja. Devon Hall zabio je jedno slobodno bacanje za Milano, ali Malcolm Delaney nije uspio pogoditi tricu za produžetke.

Najviše za Real zabio je Fabien Causeur (17 poena), a za Milano Shavon Shields (18 poena).

Euroliga, 16. kolo:

Četvrtak

Fenerbahče - Baskonia 75:53

Panathinaikos - Barcelona 82:85

Maccabi Tel Aviv - Anadolu Efes 78:92

Olimpia MIlano - Real Madrid

Petak

Unics - Žalgiris

Alba - CSKA

Monaco - Zenit

Olymipakos - Asvel

Crvena zvezda - Bayern



Tagovi

Neven SpahijaFenerbahçe košarkaBaskonia

Ostale Vijesti