Dino Stanin/PIXSELL
Dino Stanin/PIXSELL

Simon i Hezonja predvodili svoje momčadi do slavlja u Euroligi nakon produžetaka

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 01.04.21. | 22:16

Ponovno odlični nastupi hrvatskih košarkaša.

Nakon što su nedavno imali zapažene role u Euroligi, hrvatski nas košarkaši ponovno oduševljavaju.

Anadolu Efes, za kojeg više nego uspješno igra naš Krunoslav Simon, kao gost je bio bolji od Baskonie i to nakon produžetaka - bilo je 111:101 za turske goste, a Simon je upisao 21 poena, četiri skoka te šest asistencija. Najbolji je igrač u redovima pobjednika bio Shane Larkin koji je zabio 30 koševa, dok je Španjolce predvodio Talijan Polonara s 23 poena, osam skokova i šest asistencija.

Zatim je veliku ulogu u pobjedi svoje momčadi imao i naš Mario Hezonja. Njegov Panathinaikos je ugostio Armani iz Milana te su Grci na koncu stigli do pobjede 86:83, također nakon produžetaka. Zanimljivo, nakon prvog poluvremena bili su u deficitu -17 (46:29), ali su boljom igrom vratili u nastavku. Hezonja je u slavlje zelenih ugradio 17 poena, a sjajno ga je pratio Bentil s poenom manje i šest skokova.

Hezonja je susret i odveo u produžetak zabivši polaganje pri kraju četvrte četvrtine.

Bayern je u Munchenu bio bolji od Žagirisa u još jednoj infarkt završnici rezultatom 71:70, a Benderov i Žižićev Maccabi iz Tel-Aviva poražen je u gostima kod Crvene zvezde sa 76:64. Žižić je upisao 10 poena i šest skokova, a Bender je bio strijelac devet poena i četiri skoka.


Tagovi

EuroligaMario HezonjaAnte ŽižićKrunoslav Simon

Ostale Vijesti