Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Šibenki prvi veliki skalp sezone: Zadar pao na gostujućem parketu

Vrijeme Čitanja: 1min | ned. 11.12.22. | 20:27

Ključni su bili poeni Jambrovića na 11 sekundi do kraja

Košarka kakvu je zamislio Damir Milačić i kakvu igra njegova Šibenka ove sezone, sasvim nezasluženo prolazi ispod radara. Tako to obično biva kada niste među tri velikana domaće košarke. No ta nepravda će danas i sutra ipak djelomično biti ispravljena, jer u Šibeniku se igra moderna i oku ugodna košarka, a koja je danas skinula skalp zahuktalom Zadru Danijela Jusupa.

U derbiju 11. kola domaćeg prvenstva Šibenčani su sa 77-76 upisali pobjedu i to nakon što su tvrdoglavo odbijali pasti u zadnjoj četvrtini.

Zadar je imao devet poena plusa na devet minuta do kraja utakmice košem Luke Božića, da bi se domaći košarkaši serijom 82 sasvim vratili u utakmicu.

Na 38 sekundi do kraja je Dario Drežnjak zabio za vodstvo Zadra 76:75, a onda je Patrik Jambrović na 11 sekundi do kraja stavio, pokazat će se, ključne poene – Božić je u nastavku promašio, a Šibenka sasvim zasluženo skinula prvi 'veliki' skalp ove sezone. Zadru je ovo tek drugi poraz u sezoni.

Srđan Brocić (17) i Juraj Pleadin (15) najviše su zabili kod Šibenke, a Marko Ramljak je zabio za poraženi sastav 15 poena.

Stanje na tablici je sada sljedeće: vodi Cibona s omjerom 10-1, Zadar je drugi s 9-2, Split je na 8:2, a Cedevita Junior i Šibenaka su na omjeru 8-3.


Tagovi

Damir MilačićŠibenkaKK Zadar

Ostale Vijesti