Alonzo Adams-USA TODAY
Alonzo Adams-USA TODAY

Shhhh, Shai ima loptu u rukama: SGA sa zvukom sirene ušutkao Portland i uništio povijesnu večer Lillarda!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 20.12.22. | 08:54

Šarić je za četiri minute ubacio pet poena Lakerisima u slavlju Sunsa.

Navikli smo da su posljednje sekunde utakmice 'Dame time', ali na kraju je Shai Gilgeous-Alexander ukrao show! Playmaker i prva violina OKC-a je sa zvukom sirene zabio fade-away s poludistance, s visokim i dobrim braničem Winslowom odmah kraj sebe, što je bilo dovoljno da OKC na svojem parketu upiše 123:121 pobjedu protiv Portlanda. Dame je, doduše, u ranijem napadu zabio za poravnanje, ali budući da je OKC-u ostao jedan time-out, a na semaforu 3.2 sekunde do kraja utakmice, Gilgeous-Alexander na kraju je postao igrač o kojem svi pričaju.

„Impresivan je“, rekao je Lillard o SGA pa dodao: „Gledajte, očito je da je jako dobar igrač. Nije više samo dobar mlad igrač. Sjećam se sebe kad sam bio mlad, a onda sam postao lider momčadi. Morao sam pokazati što imam u sebi, biti agresivan, ići na svaku loptu, voditi momčad. Govorim to jer vidim da se to polako i kod njega budi. On sada pokušava svima pokazati za što je sve sposoban“, dodala je zvijezda Portlanda.

Inače, Lillard se sinoć upisao u povijest. Postao je igrač s najviše postignutih poena u povijesti Portland Trail Blazersa skinuvši s vrha Clydea Drexlera (18 040 poena).

„Gledajte, nemam vam što pametno za reći, stvarno je sjajan osjećaj biti na vrhu. To je dugo vremena bio jedan od mojih ciljeva, kad pogledate po klubovima koji su njihovi najbolji strijelci u povijesti, tamo se nalaze legenda do legende. Jako sam ponosan da sam postao najbolji strijelac u povijesti Portlanda.“

Izuzev Damea, kamere su tražile i SGA koji je bio puno mirniji u svojoj izjavi. Pogotovo u odnosu na slavlje…

„Uspio sam! Htio sam se okrenuti licem prema košu, ali vidio sam da mi se sprema udvajanje, stoga sam morao ići na okret i fade-away“, objasnio je izbor svojeg zadnjeg udarca SGA koji je utakmicu završio s 35 poena, 2 skoka i 6 asistencija (iz igre 10/24, trice 1/1). Kod Portlanda je najbolji bio Lillard s 28 poena i 6 skokova.

Sunsi na svojem parketu nisu imali prevelikih problema s Lakersima koji su bez Davisa do sredine siječnja, a uz to sinoć nije nastupio ni LeBron James. 130:104 bio je konačan rezultat, Paul, Ayton i Bridges bili su sjajni te se izostanak Bookera nije osjetio, a važno je naglasiti da je Šarić za svega 4:43 na terenu skupio pet poena i dva skoka.

Za kraj, istaknimo i pobjedu Minnesote kojoj kao da bolje ide kad nema Goberta i Townsa. Sad su svladali Dallas na domaćem parketu, na semaforu je na kraju stajalo 116:106, a najbolji igrač utakmice bio je Naz Ried s 27 poena i 13 skokova te tricama 2/6. Zanimljivo, iste brojke kao i njegov centar imao je Anthony Edwards , s tim da je on dodao i 9 asistencija. Nekadašnji prvi pick NBA drafta je također trice gađao 3/6.

NBA, 20. prosinca

Cleveland – Utah 122:99

Philadelphia – Toronto 104:101 (99:99)

Atlanta – Orlando 126:125

Houston – SA Spurs 105:124

Minnesota – Dallas 116:106

NO Pelicans – Milwaukee 119:128

Phoenix – LA Lakers 130:104

Sacramento – Charlotte 119:125


Tagovi

Shai Gilgeous-AlexanderDamian LillardPortland Trail BlazersOklahoma City Thunder

Ostale Vijesti