Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Sesar: "Zadovoljan sam napadom, imali smo 29 asistencija, ali i obrambenih problema u trećoj četvrtini"

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.02.24. | 08:42

Hrvatska je ostvarila uvjerljivu pobjedu

U drugom kolu kvalifikacija za Eurobasket 2025. godine, Hrvatska je uvjerljvio pobijedila Cipar i ostvarila prvo slavlje u vrlo teškoj i neugodnoj kvalifiakcijskoj skupini.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Utakmica je završila 92-63, a dva imena vrijedi istaknuti u pobjedi Hrvatske – Roko Prkačin je Cipranima stavio 24 poena uz deset skokova, dok je Mario Hezonja ubacio 22 uz deset skokova i četiri asista.

Izbornik Josip Sesar bio je zadovoljan nakon slavlja.

"Želim čestitati našim igračima, hvala svima koji su došli i podržali nas. Odigrali smo dominantnu utakmicu. Imali smo nekih problema u trećoj četvrtini obrambeno, ali to smo popravili u zadnjoj."

Sesara je zadovoljio napad Hrvatske.

"Ulazak u zadnju četvrtinu bio je dobar energetski. U radnom dijelu smo napravili sjajan posao i tako usmjerili utakmicu na našu stranu. Moramo biti zadovoljan s napadom, imali smo i 29 asistencija. Bio je fluidan, lopta je išla. Još jednom čestitke igračima."

Šut nas nije najbolje služio.

"Mislim da smo u prvoj četvrtini imali šut za tricu 1/9, ali momci su dobro trčali, imali smo, iz dobre obrane, kontre i lagane poene. Ono što mene veseli je 29 asistencija i igra koju smo napravili. Nije bilo puno vremena za trening, momci su se dobro povezali i u obrambenom smislu napravili sjajan posao i u prvoj i drugoj utakmici. Za Francuze je bio velik problem šut gdje smo promašili dosta otvorenih. Za pobijediti takvu ekipu treba ekstra dobar šut. Mislim da smo iznad njih, trebamo nastaviti raditi. Sada stiže ljeto i slijedi olimpijski turnir. Ostavljamo sada po strani europske kvalifikacije i okrećemo se tome."

Visoki igrači odradili su sjajan posao, ponajviše Prkačin i Vraneš.

"Plan utakmice je bio, s obzirom na to da smo krenuli s Vranešom, znali smo da je agresivan i da ide na napadački skok, da može rolati i da je dobar finišer. Kad se to otvorilo, a Ivan pao energetski, Prkačin je sjajno ušao unutra i odradio taj dio. Njih dvojica, s te strane, odigrali su odlično, kao i Hezonja koji je vukao cijelo vrijeme." (G)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska košarkaHrvatska košarkaška reprezentacijaJosip SesarEuroBasket 2025Kvalifikacije za Eurobasket 2025.

Ostale Vijesti