Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Sesar: "Poslali smo poruku odmah na startu, ali drugo poluvrijeme nije bilo dobro"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.07.23. | 22:01

Hrvatski izbornik nije bio zadovoljan izdanjem u drugom poluvremenu.

Josip Sesar naglasio je nakon pobjede nad Irskom kako je izrazito zadovoljan da se kod njegovih igrača nije javio stav „lako ćemo” i da su mu igrači od prve minute najozbiljnije shvatili ovu utakmicu.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Čestitke dečkima, igrali smo prvi dio s puno energije, lopta u napadu je dobro kružila i to je bilo dobro. U drugom dijelu smo pali energetski, nismo imali u obranu toliku želju i nismo dijelili loptu, ali mogu biti zadovoljan laganom pobjedom. Ali nije lagano na 40 razlike nastaviti istim ritmom, tražili smo ritam u drugom poluvremenu, mislio sam da ćemo još podići razliku”.

Koliko znači visoka pobjeda?

U javnosti da je šušur da je to već gotovo unaprijed, ali mi si ne smijemo dozvoliti da podcjenjujemo. Moramo nastaviti u ovakvom ritmu, normalno da mi je lakše jer je u Irskoj rasprodana dvorana i zbog toga mi je drago zbog visoke pobjede. Ulazak u utakmicu ovakvog karaktera je jako bitan, poslali smo poruku odmah u startu”.

Roko Badžim istaknuo se šuterski u okršaju protiv Iraca, zabivši 18 poena.

Počeli smo na pravi način i obrambeno i napadači, Irci nisu imali rješenja za našu igru. Shvatili smo utakmicu ozbiljno, igrali smo jaku obranu, a onda smo se opustili drugom poluvremenu. Moramo nastaviti na isti način i u narednim utakmicama”, dodao je Badžim.

Izbornik Irske Mark Keenan priznao je kako je Hrvatska pokazala veću kvalitetu koju nesumnjivo ima u svojim redovima, ali da njegova selekcija može graditi samopouzdanje na drugom poluvremenu.

Očito smo jako razočarani rezultatom, upali smo u rupu u prvom poluvremenu, djelovalo je da Hrvatska ne može promašiti, a da mi ne možemo pogoditi. Sjajno su postavljali blokove i šuteri su im sjajno pogađali. Moramo zaboraviti rezultat u prvom dijelu, ali smo onda drugo poluvrijeme izgubili sa samo dva poena. Nismo odustajali u skladu s našim razgovorom. Pokušavali smo igrati brzo, ali obrana Hrvatske nas je izbacila iz ritma. Imali smo nekoliko otvorenih šuteva, ali nismo ih pogađali”.

Igrač John Caroll bio je na sličnom tragu.

Željeli smo biti im blizu, ali od starta smo loše krenuli, ali možemo graditi na drugom poluvremenu u kojem smo jedva izgubili”.



Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaJosip Sesar

Ostale Vijesti