Sesar nakon Luksemburga: "Teško je danas očekivati pobjede od 30-40 razlike"

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 03.08.23. | 08:00

Izbornik je podijelio dojmove nakon prvih, a uoči sljedećih pretkvalifikacija.

Hrvatska košarkaška reprezentacija na jedini je prihvatljiv način završila igranje pretkvalifikacija za ulazak u kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Izabranici Josipa Sesara sa 91-79 su pobijedili Luksemburg i time sa četiri pobjede iz jednako toliko utakmica završili ono što bi trebalo biti samo zagrijavanje za glavnu ovoljetnu aktivnost. To, nažalost, neće biti Svjetsko prvenstvo koje počinje krajem kolovoza, već nas od 12. do 20. kolovoza čeka nastup na pretkvalifikacijskom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Istanbulu. Hrvatskoj će suparnici u skupini biti Belgija, Švedska i Nizozemska.

Nakon pobjede protiv Luksemburga, izbornik je bio zadovoljan.

"Čestitao bih svojim igračima, nije bila lagana pobjeda. Nismo igrali dobro u obrani, zabili su nam puno lakih poena. U drugom poluvremenu smo promašili neke otvorene šuteve i Luksemburg se skoro vratio u utakmicu, ali na kraju sam zadovoljan pobjedom."

Na upit luksemburškog novinara je li ga iznenadio otpor domaćeg sastava, Sesar im je uputio pohvalu.

"Očekivao sam ovako tešku utakmicu jer su Luksemburžani dobro igrali u Opatiji. Tamo smo mi bili puno bolji u obrani, danas su nam zabili 24 poena samo u zadnjoj četvrtini."

Sesar je, potom, sumirao odrađen ciklus od četiri utakmice.

"Igrači su odradili ove dvoboje bez nekih zamjerki. Teško je danas očekivati svakoga pobijediti s 30-40 razlike. Znali smo kako igraju, znali smo i u zadnjoj utakmici u Opatiji da su snažni, da igraju fizički jako dobro. Omele su nas i dvije ozljede. Gnjidić je tijekom utakmice izvrnuo zglob, a prije toga je na jutarnjem treningu otpao Badžim te nam se skratila rotacija. Sve skupa sam zadovoljan, neke stvari iz ove utakmice možemo popraviti i napravit ćemo analizu i okrenuti se prema sljedećem turniru u Istanbulu."

Prouči cjelokupnu ponudu za košarku na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nakon toga, Sesar je odgovorio na nekoliko pitanja novinara Germanijaka. Za početak je prokomentirao kakve je prirode ozljeda Badžima?

"I njegova i Gnjidićeva su lakše, Badžim je ujutro na treningu osjetio leđa tako da ga nismo htjeli koristiti danas da ne bi nešto pogoršali."

Atmosfera je bila puno bolja nego kada smo mi igrali u Opatiji.

"Njima je sigurno ovo velika utakmica kad dolazi Hrvatska, ljudi su došli vidjeti Hrvatsku i na kraju kad su se približili na osam razlike osjetili su svoju priliku, pokušali se vratiti, ali kontrolirali smo utakmicu od prve do zadnje minute."

Očekivanja za Istanbul?

"Idemo trening po trening, sad nam se priključuju Šarić, Zubac, Hezonja i Smith koji su trenirali u Zagrebu. Moramo ih što prije uklopiti u momčad."

S njima je trenirao i talentirani bek Luka Krajnović, ostaje li na pripremama za Istanbul?

"Trenira, međutim on je odradio taj dio, dobar je bio i značit će mu to za iskustvo jako puno. Svih 16 igrača koji su počeli od samog starta, sa svima mogu biti više nego zadovoljan kako su radili i samo tako moraju nastaviti."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Josip SesarHrvatska košarkaška reprezentacijaEurobasket

Ostale Vijesti