Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Sesar će u Beogradu saznati koliko su njegovi igrači daleko od vrha

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 19.11.22. | 09:24

Utakmica je na rasporedu od 16 sati

Nakon reprezentativne pauze Cibona se vraća svojim redovitim obavezama, što podrazumijeva zgusnut raspored i manjak vremena za trening.

Pa će tako izabranici Josipa Sesara dva dana nakon pobjede nad Šibenkom, danas od 16 sati gostovati u Beogradu kod Crvene zvezde u okviru sedmog kola ABA lige.

Inače, nakon šest kola zagrebački i beogradski sastav su bodovno izjednačeni na devetom odnosno sedmom mjestu, no Cibona ima utakmicu više i omjer 3:3 dok je Zvezda na omjeru od četiri pobjede i jednog poraza.

Baš je taj jedan poraz u učinku Zvezde stigao u proteklom kolu kada su na domaćem parketu košarkaški beogradske momčadi iznenađujuće poraženi od Zadra. Nakon tog poraza trener Vladimir Jovanović je dobio otkaz, a na njegovo je mjesto utrčao legendarni Duško Ivanović koji je odmah debitirao pobjedom na klupi i to euroligaškom na domaćem parketu protiv Asvela.

I Zvezda je u zgusntom tempu pa bi Ivanović večeras na parketi trebao dati priliku igračima s manjom minutažom, a uoči utakmice je to podvukao i Sesar.

Vidjeti ćemo što su i koliko promijenili momčad. Sigurno da je Zvezda veliki favorit, međutim idemo tamo hrabro. Na kraju krajeva, igra se pet na pet. Vidjet ćemo što možemo. Ovo je dobra prilika za sve nas da vidimo kakvi smo i gdje smo u odnosu na jednog euroligaša”, naglasio je 44-godišnji strateg Vukova.

Cibona se dignula u igri u proteklih mjesec i pol dana, ali teško da će izbjeći poraz danas u poslijepodnevnom terminu u Beogradu. Prvo, Zvezda je nekoliko puta skuplji sastav u odnosu za Zagrepčane, drugo, Ivanović sigurno neće dopustiti da mu momčad upiše i drugi zaredom abaligaški poraz od nominalno autsajdera i treće, igra se na beogradskom parketu.

OK, Cibona na posljednjih deset utakmica ima tek jedan poraz i to od Splita u ABA ligi nakon produžetka, Sesar je više-manje posložio momčad, ali kvalitetno se ovdje radi o velikoj razlici. Ipak je Zvezda slagana za Euroligu, pa tamo jedan igrač košta kao cijeli budžet Vukova.

No to ne znači da će se Sesarovi igrači predati. I bilo bi sjajno kada bi u osnovnom dijelu sezone Cibona stigla do druge pobjede u Beogradu još od sezone 2008./2009. i ponuditi iznenađenje kao Zadrani, no to je na dugom štapu.

Što se rostera tiče, u konkurenciji za nastup i dalje nije ozlijeđeni Blaž Mesiček, no čiji oporavak ide u dobrom smjeru. Neće u Beogradu biti ni friškog pojačanja na krilnoj poziciji Domagoja Vukovića.

No bit će šuter Ivan Majcunić koji uoči utakmice kaže:

Slijedi nam teško gostovanje u Beogradu. Crvena Zvezda je favorit, ali mi idemo tamo dati sve od sebe i odigrati jednu čvrstu utakmicu. Nadam se da ćemo imati dobar šuterski dan jer će nam to sigurno pomoći ako želimo ostvariti dobar rezultat”.

Ivanović pak ističe kako je Cibona sve samo ne tipična momčad.

Ovo što sam vidio, Cibona je izuzetno dobra napadačka momčad s puno kontranapada, šutiraju dobro za tri poena, atipični su. Mi ne gledamo unazad i što je bilo jučer, već samo prema naprijed i moramo biti spremni”, istaknuo je Ivanović.

Ognjen Dobrić je na sličnom tragu.

Cibona je jedno od najugodnijih iznenađenje u dosadašnjem dijelu sezone. Igraju brzu košarku s dosta tranzicije i šuteva. Moramo odigrati čvrstu utakmicu s energijom i da da dođemo do rezultata”, podvukao je Dobrić.



Tagovi

CibonaCibaliaABA ligaCrvena zvezdaJosip SesarDuško Ivanović

Ostale Vijesti