KIM KYUNG-HOON/Action Images
KIM KYUNG-HOON/Action Images

Senzacija svih senzacija: Nigerijska košarkaška reprezentacija svladala SAD! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.07.21. | 06:06

Nigerija pogodila 20 trica i uhvatila 46 lopti.

Dobro ste pročitali. SAD je izgubila od Nigerije u pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre s 87:90. U Las Vegasu. Šokantno, ali i istinito. Baš kao i podaci koji pokazuju da pobjeda Nigerijaca nije slučajna. Gosti su fenomenalno pogađali trice, ubacivši čak 20 od 42, a posebno impresivna je činjenica da su Amerikance nadvisili u skoku. Uhvatili su 46 lopti, a Amerikanci samo 34.

Nigerija je u vodstvo stigla krajem treće četvrtine i do kraja utakmice ga nije ispuštala.

Kakav je podvig Nigerija učinila može se vidjeti iz podatka da je SAD prije devet godina na Olimpijskim igrama u Londonu ovu momčad nadvisila s 83 poena razlike (156:73), a da je u sklopu priprema za OI u Rio de Janeiru prije pet godina SAD slavila 110:66. Sada su izgubili. Na domaćem terenu.

Nigerijci su očito drastično napredovali pod dirigentskom palicom Mikea Browna, bivšeg trenera Clevelanda, LA Lakersa i pomoćnika Golden Statea, koji je preuzeo Nigeriju 2020. godine. Brown mora biti najponosniji na Gaya Vincenta iz Miamija, koji je zabio šest trica, postigao ukupno 21 poen. Najviše u pobjedničkoj momčadi.

Uz Vincenta, efikasni su bili Caleb Agada (17) i Ike Nwamu (13), dok je Amerikance predvodio Kevin Durant sa 17 poena, Jason Tatum zabio je 14, Damian Lillard 14.

Momčad SAD-a ukupno je šutirala tek 41 posto iz igre (26-63). Nedovoljno da se izbjegne tek treći poraz Amerikanaca u pripremnom razdoblju u posljednjih 29 godina. U tom intervalu ima skor od 54 pobjede i tri neuspjeha.

"Djelomično mi je drago da se ovo dogodilo. Pogotovo ako nešto naučimo iz ovog poraza. Ovo bi nam, zapravo, mogla biti najbolja stvar koja nam se dogodila", rekao je nakon utakmice izbornik SAD-a Greg Popovich.



Tagovi

SADkošarkaška reprezentacija SAD-aNigerijanigerijska košarkaška reprezentacijaKevin DurantJayson TatumDamian Lillard

Ostale Vijesti