Senzacija na pomolu: NBA prvaci žele Bendera, legendarni Srbin čeka rasplet

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 17.07.19. | 07:49

Elitni klubovi zainteresirani za hrvatskog igrača.

Nakon što je odradio tri godine rookie ugovora s Phoenix Sunsima, Dragan Bender nije ostao u rosteru momčadi i za sljedeću sezonu, a posebno je poražavajuće što Sunsi nisu aktivirali opciju za još jednu sezonu po rookie tarifi. Jasan je to znak da Bender nije opravdao 4. pick prve runde drafta, no tek mu je 21 godina i za njega ima sasvim dovoljno vremena.

U pronalasku nove sredine, dosad se u američkim medijima spominjala samo opcija po kojoj su Cleveland Cavaliersi zaintersirani za krilnog centra iz Čapljine. Tamo bi ponovno zaigrao s Antom Žižićem, s kojim je dijelio svlačionicu svojedobno u Kaštelima. A prema navodima poznatog košarkaškog novinara Orazia Francesca Cauchija, hrvatskog reprezentativca žele dovesti i aktualni prvaci Toronto Raptorsi.

A za slučaj da nijedan od interesa iz najjače lige ne urodi plodom, Bender ne treba očajavati, a kamoli brinuti. Isti izvor navodi da ga u slučaju povratka u Europu u svojim redovima žele CSKA i Fenerbahče. Obje opcije bile bi fantastične za Bendera jer bi ga s klupe vodio trener koji barata našim jezikom. Moskovljane već godinama vodi Dimitris Itoudis, Grk koji je krajem 1980-ih stigao na školovanje u Zagreb, a tu je i započeo trenersku karijeru. Njegov kum je legendarni Srbin Željko Obradović, najveći europski trener u posljednjih 20 godina i aktualni strateg Fenerbahčea. Nema sumnje da bi obojica znala dodatno izbrusiti talent kojeg 216 centimetara visok igrač neupitno posjeduje, a koji se u zadnjim godinama negdje izgubio.

 

 

(foto: Reuters)


Tagovi

Dragan BenderNBA

Ostale Vijesti