Cary Edmondson-USA TODAY Sports
Cary Edmondson-USA TODAY Sports

Šarić daje Warriorsima "drugu dimenziju", a sebi priliku za novi NBA ugovor

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 02.11.23. | 11:48

Jasno je da Kerr ozbiljno računa na Darija, suigrači mu vjeruju i sada je samo na njemu da spremno prihvati svoju ulogu i odrađuje posao na parketu

Nemala količina skepse prostrujila je NBA ligom kada je puknula vijest da će Chris Paul Phoenix zamijeniti Oaklandom. Uslijedilo je legitimno pitanje koliko uopće ima smisla dovoditi 38-godišnjaka u momčad koja ionako nije cvijetu mladosti, a u zamjenu za njega riješiti se Jordana Poolea. Ali očito da je svlačionica Warriorsa odstranila Poolea koji više nije imao budućnosti u Golden Stateu.

 Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

I za sada stvari s Paulom funkcioniraju korektno. A sjajna je stvar i za NBA karijeru Darija Šarića da su ga uzeli Warriorsi nakon što je tamo sletio Paul. Dvojac je, naime, dijelio svlačionicu u Phoenixu, a odraz te suradnje jasno se vidio u sinoćnjoj pobjedi nad Sacramentom.

Strateg Warriorsa Steve Kerr utakmicu je započeo petorkom Steph Curry, Andrew Wiggins, Klay Thompson, Draymond Green i Kevon Looney. Na polovici prve dionice Greena i Looney zamijenili su Jonathan Kuminga i Šarić s tim da je Dario igrao na poziciji petice, dok je na parket utrčao i Paul.

Dario je svoja prva dva koša na utakmici zabio s poludistance i vrha reketa nakon dodavanja Thompsona i Kuminge, a onda je vezao tri trice i to sve tri na povratna dodavanja Paula.

„Chris je igrač koji gleda košarku više od ijednog igrača u ligi. On je već znao kako Golden State igra i zna kako pronaći način da se uklopi u određeni sustav igre. Kada igra u drugoj petorci, može biti ono što je - general na parketu, asistirati, odigrati pravu akciju, uzimati teške šuteve. Isto je i kada igra s prvom petorkom, ali kada uz sebe ima Stepha i Klaya onda njih pokušava staviti u prave pozicije u napadu, osobito nakon blokova Looneya i Greena. Chris je sjajan dodavač i jedan od najboljih playmakera ikada, tako da vas on uvijek može pronaći na parketu. I mislim da je sjajan dodatak ovoj momčadi“, komentirao je Dario nakon utakmice u kojoj je zabio 15 poena (šut 6/9, trica 3/5), ugrabio šest skokova i podijelio dva asista za 20 minuta igre, a koliko otprilike i iznosi njegova minutaža u dosadašnjih pet utakmica.

Do sada, međutim, šuterski nije bio na razini i uglavnom je bio hladan svake večeri, pa je u prošle četiri utakmice gađao za tri poena 33,3 posto, 25, 22 i ponovno 25 posto, što nije bajno, budući da Kerr od njega želi peticu koja je opasna izvana. A iz igre je gađao očajnih 8/29. Protiv Kingsa mu se konačno otvorilo.

„U nekim utakmicama se dogodi da pogodim prvi šut i pomislim 'Ovo je ta večer', no onda nakon toga počnem promašivati. Sada sam promašio prva dva šuta za tri, pa sam onda pogodio iduća tri. Nekada morate prestati razmišljati o lošim stvarima, o promašenim šutevima, morate ostati pozitivni i ovog puta sam očistio um i ostao pozitivan cijelu utakmicu i znao sam da će me Chris pronaći na parketu“.

Pohvalio je Šarića i trener Kerr, istaknuvši kako Dario „daje Warriorsima drugu dimenziju“ – takve riječi će Dariju sigurno podignuti samopouzdanje u nastavku sezone koja bi za Golden State mogla biti itekako dobra. Warriorsi su nakon uvodnog poraza od Phoenixa nanizali četiri pobjede, a ovu posljednju protiv Kingsa odlučio je Thompson u samom finišu.

„Kada igramo silovito i brzo, teško nas je čuvati i zbog toga su igrali zonsku obranu, da bi nas usporili i da bi nas natjerali da razmišljamo malo više u napadu. Ali momčad s klupe je odradila sjajan posao – jednom ću ja imati dobar dan, drugi put Kuminga, treći Moody… Još je početak sezone, ali pokušat ćemo i dalje tražiti svake večeri igrača koji je u tom trenu vruć“, podvukao je Šarić koji će biti važan kotačić u momčadi Warriorsa ako održi ovakav ritam igre.

Jasno je da Kerr ozbiljno računa na njega, suigrači mu vjeruju i sada je samo na njemu da spremno prihvati svoju ulogu i odrađuje posao na parketu. Minuta u tom slučaju neće nedostajati, kao niti novog ugovora. Šarić, naime, ove sezone igra i za novi ugovor, Warriorsi ga, barem za sada, plaćaju tek za tekuću sezonu.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

NBAGolden State WarriorsDario ŠarićSteve KerrChris Paul

Ostale Vijesti