Rose je odbio mentorirati Ntilikinu jer želi pobjeđivati

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 01.08.17. | 12:27

U Clevelandu bi trebao imati ulogu prvog razigravača.

Rose je bivši MVP i definitivno jedan od boljih igrača novije generacije samo što zbog ozljeda nažalost nije trajao dugo. Danas više nije ni sjena tog igrača, nažalost imao je ogroman peh s najgorom vrstom ozljede nakon koje više ništa nije bilo isto. Prošlu je sezonu odradio u Knicksima uz 18 poena po utakmici i nije bio loš, no i dalje nitko nije dovoljno 'lud' da mu ponudi dugotrajan ugovor ili nešto više od 2,1 milijun dolara godišnje.

Rose je prvo ostao zainteresiran za ostanak u New Yorku, sve do trenutka kada su Knicksi na draftu izabrali Franka Ntilikinu, mladog francuskog razigravača pred kojim bi trebala biti velika budućnost. Vidjeli su Rosea u ulozi njegovog mentora, no bivši MVP nije želio čuti za takvu opciju. Knicksi sigurno sljedeće dvije, tri godine nemaju mogućnosti za ozbiljnije stvari, a Rose nije želio gubiti vrijeme.

Čak mu ni novac nije bio važan jer Lakersi su mu mogli ponuditi duplo više po sezoni, ali čovjek koji će samo od Adidasa u sljedećih osam godina dobiti 100 milijuna dolara ne mari za plaću, jednostavno samo želi pobjeđivati. To je razlog zašto nije pristao otići u Lakerse ili ostati u Knicksima.

U obje ekipe morao bi biti 'otac' mlađim igračima, a to je uloga u kojoj se jednostavno nije vidio. To ni ne čudi jer veliki problem Derricka Rosea nakon ozljede je što on sebe ne vidi kako ga vidi ostatak košarkaške javnosti. Nosi ružičaste naočale, a veliki je podsmijeh izazvala vijesti početkom ove godine kako će ovog ljeta tražiti maksimalni ugovor uz 150 milijuna dolara. Dobio je godinu dana i 2 milijuna.

Knicksi su na kraju uzeli Ramona Sessionsa kao razigravača, veterana s bogatim iskustvom da bude u ulozi mentora mladom Ntilikini koji će itekako dobiti svoje minute u ovoj sezoni jer Knicksi su u procesu kada ih nije baš briga za rezultate, a uskoro će vrlo vjerojatno otići i Carmelo Anthony. Rose je na kraju dobro prošao, ušao je u momčad koja ja favorit za velike stvari na Istoku, vjerojatno će biti starter i ima novu šansu postati pobjednik, bolju realno nije mogao dobiti. Ipak, pomirio se sa svojom vrijednošću, no tko zna, možda sljedeće godine u ovo vrijeme budemo pisali o borbi za njega na 'free agencyu'.

(Foto: Action Images)


Tagovi

Derrick Rose

Ostale Vijesti