Razmažen ili racionalan? Jedan od najboljih NBA igrača ne misli igrati ako se liga nastavi

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 26.05.20. | 18:34

Još nije konačno usvojen nacrt za nastavak najjače svjetske košarkaške lige.

NBA ljubitelji u iščekivanju su konačne odluke o nastavku sezone.

Ono što je svakako najbitnije jest da stigne potvrda da će se ona svakako nastaviti, a u igri je nekoliko scenarija. Zadnjih par dana najspominjaniji jest onaj u kojem će se natjecanje nastaviti tako da odmah krene doigravanje s momčadima koji u trenutku prekida zauzimaju prvo do osmog mjesta u svakoj konferenciji.

No još uvijek postoji nada i da bi se momčadima koje su trenutno van doigravanja dala prilika da ga dohvate. To bi svakako bilo teže organizirati, no jedna od najvećih zvijezda lige Damian Lillard, već zna da u tom slučaju neće igrati.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="en" dir="ltr">If Portland Trail Blazers are to resume season with no pathway to playoffs, Damian Lillard tells <a href="https://twitter.com/YahooSports?ref_src=twsrc%5Etfw">@YahooSports</a> he won’t play in games: “I’m going to be sitting right on that bench.” <a href="https://t.co/SmSTgujb1p">https://t.co/SmSTgujb1p</a> <a href="https://t.co/hYVmqhGU7A">pic.twitter.com/hYVmqhGU7A</a></p>&mdash; Chris Haynes (@ChrisBHaynes) <a href="https://twitter.com/ChrisBHaynes/status/1265294139542745088?ref_src=twsrc%5Etfw">May 26, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

„Odluče li da će se igrati ovo malo do kraja regularne sezone i pokušati nas natjerati na šačicu besmislenih utakmica, ja ću bit sa svojom momčadi jer sam njen dio. Ali odmah vam kažem igrati neću, ionako nemamo realne šanse za plasmanom u doigravanje. Slobodno to napišite.“, rekao je dobro upućenom novinaru Chrisu Haynesu u telefonskom razgovoru.

Portland jest deveti na Zapadu, ali s omjerom 29-37 i 3.5 utakmice iza Memphisa nemaju objektivne izglede da dođu do doigravanja.

29-godišnjak dao je do znanja kako bi čak i razmislio o sudjelovanju ako bi se organizirao mini-turnir za momčadi ranga od 7. do 12. mjesta u kojem bi imali bolje izglede. Obustava sezone je došla možda u najgore vrijeme za Blazerse jer su za ožujak predviđeni povraci dva nevjerojatno bitna visoka igrača, Jusufa Nurkića i Zacha Collinsa.

„Ništa protiv Memphisa, igrali su odlično ove sezone, osmi su i svoje su mjesto zaslužili. Igrali bi protiv Lakersa u prvom krugu i vjerujem da bi ih namučili, uostalom pobjeđivali su ih ove sezone. Ali mislim da bi im ipak mi, najviše radi iskustva i jer imamo u nogama utakmica doigravanja, bili veća prijetnja.“, zaključio je Lillard.

(foto: Reuters)


Tagovi

Damian LillardPortland Trail BlazersMemphis GrizzliesJusuf NurkićZach CollinsNBAkoronavirus

Ostale Vijesti