Raptorsi momčadskom igrom do izjednačenja

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.05.19. | 08:25

Trener Bucksa Budenholzer svjestan je izostanka izvedbe svojih igrača.

U četvrtoj utakmici finala Istočne konferencije Toronto Raptorsi savladali su Milwaukee Buckse sa 120:102 i tako izjednačili rezultat na 2:2.

Do pobjede su došli tako da su uslišana naricanja, kako fanova tako i analitičara, da Kawhi Leonard nasušno treba pomoć i da ne može sam odgurati ekipu do pobjede u seriji protiv najbolje momčadi regularne sezone.

Prva četvrtina donijela je izmjene vodstva sa blagom dominacijom gostiju, no već početkom druge se Raptorsi odvajaju i do kraja je prednost samo rasla, gotovo pa linearno. Najefikasniji u redovima domaćina, tek drugi put u postsezoni, bio je Kyle Lowry sa 25 koševa i dobrim šutom iz igre 6/11, a uskočili su Gasol (17), Ibaka (17+13), VanVleet (13) koji je muku mučio sa šutom do sada u seriji, te nenadani junak koji se polako dizao iz utakmice u utakmicu Norman Powell (18).

Leonard (19) i Pascal Siakam (7) su pokazivali očigledne znakove mentalnog ali i fizilkog zamora, Kawhi je prošlu utakmicu, uz jaku upalu mišića, odigrao preko 50 minuta, a ni Kamerunca Nick Nurse nije štedio u minulim utakmicama. Jednostavno nije bilo prostora za odmor.

Bucksima je ovo tek drugi put u cijeloj sezoni da su doživjeli dva poraza za redom, prvi put u doigravanju. Trener Mike Budenholzer svjestan je bio da ovo nije bila prava izvedba njegovog sastava:

„Ovo je prvi put da ja pamtim da obrambeno nismo bili ni blizu na visini zadatka. Satrali su nas, zaista su dobro igrali.“

Za Giannisa Antetokounmpa (25 poena uz 9/17 šut) se ne može reći da je zakazao. Prije bi se to moglo reći sa suigrače, manje-više sve osim Khrisa Middletona (30 poena i odličnih 11/15 iz igre). Osim njih dvojice nitko nije išao preko 11 (Mirotić).

Serija se sad vraća u Milwaukee, četvrta utakmica na rasporedu je u četvrtak, a ostaje da vidimo je li se Kawhi Leonard dovoljno odmorio da nastavi sa MVP izvedbama te je li podrška od strane ekipe bila jednokratni bljesak ili su se dozvali pameti. Jedino tako je moguće oduprijeti se goropadnoj družini iz Wisconsina.

Bilo kako bilo, Golden State Warriorsi u finalu već čekaju i pomno prate i analiziraju svaki aspekt igre budućeg protivnika, tko god on bio.

 

(foto: Reuters )

 


Tagovi

Pascal SiakamKyle LowryKawhi LeonardGiannis AntetokounmpoMilwaukee BucksToronto RaptorsNBANBA doigravanje

Ostale Vijesti