Rađa: Od danas će vladati samo red, rad i disciplina (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 19.09.18. | 12:38

Evo i što su čelni ljudi HKS-a poručili na konferenciji za medije.

Povodom jako loše situacije u kojoj se hrvatska košarkapka reprezentacija našla nakon dva kvalifikacijska poraza od Litve i Poljske, svoje viđenje i određene odgovore morali su dati i čelnici Hrvatskog košarkaškog saveza - Stojko Vranković i Dino Rađa, koji je za početak rekao:

"Svi treneri koji su dobili određene zadatke kroz određene selekcije su napravili sjajne rezultate, čak i selekcija U-18 koja je završila sedma. Za budućnost se ne treba brinut. Što se tiče seniorske reprezentacije i zadnje dvije utakmice. Nakon šestog mjeseca kad smo upisali dvije pobjede, sada sam očekivao da nastavimo u istom ritmu i ovo je za mene veliko iznenađenje."

Stojko se nadovezao pričom oko toga s čime su se sve suočili dolaskom na funkcije.

"Samim ulaskom u Savez, situacija je bila dva-tri puta gora. Ono što smo našli unutra, jednostavno ne želim reći da smo se trošili samo na to, ali trebalo je stvarno puno volje i truda za neke stvari ispraviti. Ima još nekih stvari koje nismo stigli ispraviti i koje nas koče, nemamo nikakvih problema nastaviti se boriti s time. Svi smo svjesni da rezultat A selekcije nama donosi sliku našeg rada, sve ostalo pada u drugi plan."

Što sada, kako dalje kada je rezultat seniorske reprezentacije doveden u pitanje. Čini se kao da smo na rubu provalije, a da ćemo već nakon sljedeće utakmice u njoj i završiti.

"Bit će jako teško, možda nemoguće otići na SP. Imamo još četiri utakmice, imamo još dva ciklusa. Da li je ovo realnost naše košarke? U neku ruku i je i nije. U savezu smo krenuli u proces stvaranja vizije i modela da igrači iz mlađih selekcija postanu reprezentativci. Mislim da smo na dobrom putu." - dodao je Vranković.

Za slučaj da se Hrvatska ne plasira na Svjetsko prvenstvo u Kini, to će značiti da propuštamo i Olimpijske igre u Tokiju te ćemo prvo veliko natjecanje imati tek 2021. kada nas očekuje novi pokušaj za dobar rezultat na Eurobasketu. Ako se taj scenarij obistini, Rađa je iznio svoje rješenje:

"Možda nam se otvara prostor da stvaramo nešto veće za dalje, za novi uzlet. Tko ne želi, ne mora igrati za Hrvatsku. Od danas ćemo poštivati samo tri postulata: Red, rad i disciplina. Tko neće biti spreman za to, neće biti u sustavu. Radimo zaokret te se apsolutno svi moraju pridržavati ovih postulata."

(foto: Pixsell)

 

 

 


Tagovi

Dino RađaHrvatski košarkaški savezHrvatska košarkaška reprezentacija

Ostale Vijesti