Zion Williamson masno naplatio puknutu tenisicu

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 25.07.19. | 15:48

Postao superzvijezda debelo prije drafta.

Slučaj u kojem je u veljači, u utakmici sveučilišta Duke protiv North Caroline, najvećoj zvijezdi Blue Devilsa Zionu Williamsonu puknula Nike tenisica, prošao je poprilično „ispod radara“. Barem što se tiče jačeg odjeka u svijetu.

To nije slučajno. Već nakon mjesec dana, mladi atleta, kao i trener mu Mike Krzyzevski, zahvalili su se Nikeu na ponuđenoj boljoj, čvršćoj tenisici. Na korištenje je dobio jednu od varijanti tenisica Kyrieja Irvinga. No ono što je sportska megakompanija tada dogovorila sa mladom sveučilišnom superzvijezdom, tek postaje jasno ovih dana.

Jučer se dosta pričalo o nevjerojatno „masnom“ ugovoru Ziona sa Jordan Brandom, podkompanijom Nikea, vrijednom čak 75 milijuna dolara. Nešto je manje luksuzan u odnosu na ugovor Lebrona Jamesa sa Nikeom, prije nego je odigrao iti jednu sekundu NBA košarke (90 milijuna, u ono vrijeme 2003.), no svakako da je mladi krilni igrač sada New Orleans Pelicansa itekako zadovoljan.

Naime, svjesni potencijalne magnitude i negativnog publiciteta, odnosno loše reklame koja bi se mogla proširiti diljem planete ako scene Ziona sa odvojenim đonom tenisice postanu viralne, ljudi u Nikeu su prionuli vrhunskom damage controlu i ponudili mladom krilu sponzorski ugovor navedene vrijednosti.

Možete zamisliti koliki je marketinški odjek lika i djela Ziona Williamsona ako su u ovoj ogromnoj multinacionalnoj kompaniji „gasili požar“ sa 75 milijuna dolara.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Zion WilliamsonNikeDuke Blue DevilsNBANew Orleans PelicansNCAA

Ostale Vijesti