Brad Mills-USA TODAY Sports
Brad Mills-USA TODAY Sports

Prvi blockbuster trejd u NBA ligi: Briljantan posao Celticsa, Memphis dobio svog playmakera

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 09:02

Što se Wizardsa tiče (krenuli su u totalnu rekonstrukciju), nevjerojatno je da su unazad posljednjih šest mjeseci trejdali Ruija Hachimuru, Bradleya Beala i Porzingisa, dakle, tri najvrjednija eksponata, a da pritom nisu dobili niti jedan pick prve runde

Dok je sjedio uz parket, Brada Stevensa smatrali su jednim od progresivnijih NBA trenera. No čini se kako je jednako vješt i kao GM Bostona Celticsa. Naime, Boston je upravo za Marcusa Smarta dobio Kristapsa Porzingisa i dva picka prve runde, što je briljantan posao.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

U trejdu su sudjelovale tri momčadi, Smarta su dobili Memphis Grizzliesi koji su željeli riješiti pitanje playmakera nakon što je Ja Morant dobio 25 utakmica suspenzije nakon incidenta s pokazivanjem pištolja, a Washington je za Porzingisa dobio Tyusa Jonesa, Danila Gallinarija i Mikea Muscalu.

Cijela stvar se realizirala ubrzo nakon što je latvijski centar pokupio svoju 36 milijuna dolara vrijednu igračku opciju za nadolazeću sezonu, a Celticsi su ionako bili u potrazi za visokim igračem koji je sposoban šutirati. 28-godišnji Porzingis je, podsjetimo, izabran na draftu 2015. i to u New York, a u Dallas je razmijenjen četiri godine kasnije, da bi ga zatim u veljači 2022. doveli Wizardsi. Prošla sezona mu je, statistički, bila najbolja u karijeri, a zabijao je u prosjeku 23,2 poena.

Celticsi, koji zadnjih godina plešu oko naslova, dobili su željeni profil igrača, a američki mediji ističu kako bi Celticsi mogli trejdati i Jaylena Browna što znači da bi se njihov roster sasvim promijenio.

Smart je bio motor Bostona i jedan od najboljih defenzivaca na perimetru, a njegova požrtvovnost i karakter bi se trebali sjajno uklopiti među Grizzliese.

Smart je u sezoni 2021./22. proglašen najboljim obrambenim igračem NBA, a tri puta je izabran u All-Defensive Team. Prošle sezone je u 61 utakmici imao prosjek od 11,5 poena, 6,3 asistencije, 3,1 skoka i 1,5 ukradenih lopti. Tijekom devet NBA sezona, sve u Celticsima, ima prosjek karijere od 10,6 poena, 4,6 asistencija, 3,5 skokova i 1,6 ukradenih lopti.

A što se Wizardsa tiče (krenuli su u totalnu rekonstrukciju), nevjerojatno je da su unazad posljednjih šest mjeseci trejdali Ruija Hachimuru, Bradleya Beala i Porzingisa, dakle, tri najvrjednija eksponata, a da pritom nisu dobili niti jedan pick prve runde drafta. Za Porzingisa su dobili Jonesa koji je posljednje četiri sezone nosio dres Memphisa nakon što je svoju NBA karijeru započeo igrajući četiri godine u Minnesoti. Prošle je sezone postigao prosjek od 10,3 koševa, 5,2 asistencije i 2,5 skokova po utakmici.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Boston CelticsMemphis GrizzliesWashington WizardsKristaps PorzingisMarcus Smart

Ostale Vijesti