Prvak Španjolske Baskonia želi jednog od najboljih šutera Europe

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 16.07.20. | 16:42

Igrač koji ima velik vrijednost na košarkaškom tržištu shvatio je kako i gdje graditi karijeru.

Prvak Grčke Panathinaikos imao je promjenjivu sezonu.

Više lošu nego dobru, barem kada je u pitanju Euroliga. Definitvno su rekli ‘’zbogom’’ legendarnom treneru Ricku Pitinu (kao i on njima), a klupu je preuzeo Giorgios Vovoras.

I ove kraće sezone ponovili su uspjeh u domaćem prvenstvu kao i prošle, no ovi naslovi imaju donekle manju težinu s obzirom da su u administrativnom ratu još prošlog proljeća u niži rang natjecanja otjerali glavnog i najljućeg rivala Olympiakosa.

Na to se nadovezalo ‘’natezanje’’ vlasnika kluba, osebujnog Dimitrisa Giannakopoulosa s organizacijom Eurolige kao rezultat njegova antagonizma sprad smirenog, ali veoma pragmatičnog i prefriganog Jordija Bertomeua. Rezultat navedenog spora jest afektivna najava od strane 46-godišnjeg Grka da Panathinaikos napušta Euroligu, no pritisnut nepromišljenošću te objave, najavio je prodaju kluba kojim njegova obitelj rukovodi dugi niz godina.

Kao rezultat opće neizvjesnosti u klubu, ali i rezanja financija, neki igrači najavili su odlazak. U ovakvom scenariju u pravilu se to0najviše odnosi na američke igrače, a jedan od njih je i Jimmer Fredette.

Igrač je to poznat po iznimno dobrom šutu i brzom izbačaju, a svojedobno je bio velika sveučilišna zvijezda. Između 2007. i 2011. godine odradio je sve četiri godine na Brigham Young sveučilištu (nama bliskom radi naše legende Krešimira Ćosića), a u zadnjoj je imao prosjek od nevjerojatnih 29 poena po susretu.

Nakon što je draftiran kao deseti izbor prve runde 2011. od strane Milwaukee Bucksa, odigrao je najprije pet sezona u NBA mijenjavši klubove, nakon čega je preselio u Kinu 2016., gdje je dominirao i postizao u razdobljima i oko 35 poena po susretu.

2019. se vratio u NBA obukavši dres Phoenix Sunsa, no ubrzo je shvatio da, iako se radi o odličnom košarkašu, nije tip igrača za NBA – prvenstveno radi svojih, za NBA pojmove, limitiranih fizikalija. Na ljeto 2019. je potpisao za Panathinaikos, u kojem je u utakmicama Eurolige i grčkog prvenstva upisivao vrlo lijepih 13.2 poena po susretu uz 49% za tricu.

Upravo je to razlog što se za njega, prema pisanjima španjolskog sportskog dnevnika Marca, zanima Baskonia. Klub koji je na prvu senzacionalno osvojio naslov u ACB ligi (ali na drugu ne toliko senzacionalno ako znamo da se završnica igrala na jednu dobivenu utakmicu) košem Luce Vildoze u zadnjim trenucima, ima svaku namjeru opravdati status prvaka najjače europske nacionalne lige, a u tu svrhu ubojiti šuter Fredette bi im jako dobro došao.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="es" dir="ltr">El tirador <a href="https://twitter.com/jimmerfredette?ref_src=twsrc%5Etfw">@jimmerfredette</a>, en la agenda del <a href="https://twitter.com/Baskonia?ref_src=twsrc%5Etfw">@Baskonia</a>. <a href="https://t.co/GbMHaTDEMy">https://t.co/GbMHaTDEMy</a> <a href="https://t.co/YQXiCNQtrK">pic.twitter.com/YQXiCNQtrK</a></p>&mdash; MARCA Baloncesto (@MarcaBasket) <a href="https://twitter.com/MarcaBasket/status/1283370347446833152?ref_src=twsrc%5Etfw">July 15, 2020</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

(foto: NordPhoto/Pixsell)


Tagovi

Jimmer FredetteBaskoniaPanathinaikoskošarkaški transferiACB ligaNBACBA

Ostale Vijesti