foto: Action Images
foto: Action Images

Prva velika transfer saga NBA lige: Phoenix vodi Chrisa Paula u Arizonu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.11.20. | 10:06

Pregovori su u tijeku.

Giannis Antetokounmpo u Dallasu, Bogdan Bogdanović na meti Bucksa. Kružile su glasine po završetku NBA sezone, ali tek sada smo dobili i prvu ozbiljnu transfer sagu preko bare. Jer prema navodima ESPN-a, točnije dobro obavještenog Adriana Wojnarovskog, Phoenix i Oklahoma već su počeli pregovore oko selidbe all-star veterana Chrisa Paula u Arizonu!

Dogovora još nema, jer je trenutno na snazi moratorij na razmjene dok se pred draft zakazan na naredni tjedan ne dogovore svi planovi za početak naredne sezone. Ali se pregovara.

Prema navodima Wojnarovskog, Oklahoma je raspoložena za dogovor. Već su prošle godine dozvolili Paulu Georgeu da ode u LA Clipperse, a Russellu Westbrooku transfer u Houston.

Phoenix pak ima mlad, obećavajuć sastav, predvođen Devinom Bookerom i DeAndreom Aytonom. Prošlu sezonu su završili serijom od osam pobjeda u NBA mjehuru u Orlandu i zamalo im je izmaklo doigravanje. Pride, samo što nisu obnovili dvoranu u koju su uložili 230 milijuna dolara. Ovog mjeseca otvaraju i 45 milijuna dolara vrijedan trening centar.

Na raspolaganju u budžetu za plaće imaju više od 20 milijuna dolara. Dakle, ne samo da bi mogli uzeti velikog playmakera, već bi imali prostora da zatraže još nekog slobodnog agenta.

S druge strane, Paul je u New Orleansu 2010. i 2011. surađivao sa trenerom Sunsa Montyjem Williamsom i hvalio je i njega i igru kluba iz Arizone u posljednje vreme.

Njegov košarkaški um… Uzbuđivalo me je dok je pred utakmice crtao akcije”, govorio je pred prošlogodišnji okršaj Oklahome sa Sunsima.

Pitanje je samo što bi Phoenix mogao ponuditi Oklahomi. Paulov ugovor ističe tek za dvije godine i garantira mu 85.500.000 dolara. I mada mu je već 35 godina, još nije za odbaciti budući da svakoj ekipi može pomoći svojim iskustvom. Prošle sezone je u prosjeku ubacivao 17,6 poena uz 6,7 asistencija po meču.


Tagovi

NBAPhoenix SunsChris Paul

Ostale Vijesti