Pričali su da je gotov! Vintage Wade srušio Šarića i 76erse u drugoj utakmici, Warriorsi bez problema do nove pobjede (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 17.04.18. | 08:32

Heat ima mini-break, Warriorsi komfornu prednost.

Phila je opet dobro startala u utakmicu i vodila nakon prve četvrtine, no u drugoj su bili neprepoznatljivi i upali su u rezultatski minus iz kojeg se više do kraja utakmice nisu izvukli. Zabili su samo 13 poena u tih drugih 12 minuta utakmice, dok je Miami nosio veteran Dwayne Wade koji je u tom periodu igre zabio 15 poena.

Wade je utakmicu završio s 28 poena s klupe uz 11 od 16 šut, a dodao je i sedam skokova te tri asistencije. Bio je to pravi 'vintage' Wade koji je nosio Miami, a pomogli su mu Dragić s 20 i James Johnson s 18 poena, sedam skokova i pet asistencija uz savršenih 7/7 ubačaja. Heat je opet većinu vremena igrao bez klasičnog centra, Whiteside je odradio samo 15 minuta, a 33 minute odigrao je Kelly Olynyk koji je opet bio jako dobar s klupe. Ipak, Whiteside bi morao igrati daleko više jednom kada se Embiid vrati na teren.

Kod 76ersa najviše je šuteva uzeo naš Dario Šarić, gađao je 8 od 21 iz igre i 3 od 10 za tri poena. Zabio je 23, a dodao je i devet skokova, tri asistencije i čak četiri ukradene lopte tijekom 36 odigranih minuta. Ipak, nije bio najbolji strijelac, a ni igrač svoje momčadi jer je Ben Simmons opet briljirao s 24 poena, devet skokova i osam asistencija. Nije to bio Philin dan na šutu, trica nikako nije išla, Covington je za tri gađao 1/9, Dario 3/10, Redick 1/7 i Belinelli 2/8. Ukupno su gađali 19 posto iza linije za tri poena.

Serija sada seli u Miami gdje Heat putuje s mini breakom, ali puno će toga u ovoj seriji odrediti povratak Joela Embiida što će utjecati na postavke i jedne i druge momčadi. To se možda dogodi već za treću utakmicu.

Warriorsi su i drugi put na domaćem terenu svladali Spurse i to 116:101 bez većih problema, a do tog ih je uspjeha vodio sjajni Kevin Durant s 32 poena, šest skokova i šeat asistencija, a odličan je bio i Klay Thompson s 31 poenom i pet ubačenih trica. Ipak, trener Golden Statea Steve Kerr pogodio je s Igoudalom u početnoj postavi nominalno na poziciji razigravača.

Veteran je u 27 minuta postigao 14 poena, uhvatio sedam skokova i podijelio pet asistencija, a sve to uz četiri ubačene trice iz pet pokušaja. Iako su ušli u posljednju četvrtinu samo s minut pet i šansom za pobjedom Spursi ipak nisu bili na razini u odlučujućim trenucima. Raspoložen je kod njih bio samo LaMarcus Aldridge koji je ubacio 34 poena uz 12 skokova, a dobar je još bio u Patty Mills s 21 poenom. Spurse nije išla trica, gađali su je mizernih 14 posto, a bez tog segmenta ne možete protiv branitelja naslova.

Warriorsi sada imaju očekivanu komfornu prednost prije odlaska u San Antonio na dvije gostujuće utakmice u kojima će sigurno željeti dovršiti posao s obzirom da ova postava Spursa bez Kawhija Leonarda nema pravo rješenje za njih čak i bez Stepha Currya koji će se vratiti za konferencijsko polufinale.

NBA, playoff, 16. travnja:

Philadelphia 76ers – Miami Heat 103:113 (1-1)
Golden State Warriors – San Antonio Spurs 116:101 (2-0)

(Foto: Action Images)

 


Tagovi

Ben SimmonsDario ŠarićKevin DurantDwyane Wade

Ostale Vijesti