Portoriko preokrenuo Iran u nevjerojatnoj završnici

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 31.08.19. | 12:56

Iran je prokockao prednost i na koncu morao stisnuti ruku Portoriku, koji je slavio 83:81 košem Javiera Mojice 0.7 sekundi uoči kraja.

>>> Srbija uvjerljiva na startu Mundobasketa

Čavao u lijes bila je nesportska osobna Zageneha, koju je Balkman potvrdio pogodivši jedno od dva slobodna bacanja. No kako je Portoriko dobio i loptu sa strane, iz tog napada junak utakmice Huertas zabio je tricu za poravnanje 78:78. Nevjerojatan preokret 45 sekundi prije kraja.

U sljedećem napadu Sajjad Mashayekhi izgubio je loptu i Portoriko je dobio priliku za novi napad. Na asistenciju Brownea 16 sekundi prije kraja pakleni šuter Huertas ponovo je ubacio tricu za plus tri Portorika. Strašna završnica!

Nakon timeouta, Iran se vratio! Hrvatski znanac Hamed Haddadi zabio je tricu iz jako teške situacije i poravnao na 81:81. No Portoriko nije rekao zadnju riječ. Sedam sekundi do kraja Javier Mojica nakon kratkog driblinga pogodio je s poludistance od table i donio svojoj reprezentaciji pobjedu u infarktnoj završnici!

Najefikasniji pojedinac utakmice bio je David Huertas s 32 poena, dok su za Irance Yakhchalide i Haddadi zabili po 22.

<blockquote class="twitter-tweet"><p lang="es" dir="ltr">En su debut, <a href="https://twitter.com/hashtag/PuertoRico?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw">#PuertoRico</a> le ganó 83-81 a Irán en un gran partido que tuvo a Huertas como figura aportando 32 puntos <a href="https://t.co/qP4hRGoRbM">pic.twitter.com/qP4hRGoRbM</a></p>&mdash; AmeriBasquet (@AmeriBasquet) <a href="https://twitter.com/AmeriBasquet/status/1167798266576211969?ref_src=twsrc%5Etfw">August 31, 2019</a></blockquote> <script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

U drugoj utakmici istog termina Rusi su savadali Nigeriju sa 82:77.

Rezultati:

Portoriko – Iran 83:81
Rusija – Nigerija 82:77

(foto: fiba/mundobasket)

 


Tagovi

Srbijasrpska košarkaška reprezentacijaMundobasketAngolaIranPortoriko

Ostale Vijesti