Pop zna posao: Novi ugovori reprezentativcu SAD-a i mladoj zvijezdi momčadi

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 03.10.19. | 11:16

Ne sumnjamo kako Gregg zna što radi.

White je tipično Popovo otkriće. Na NBA draftu 2017. godine izabran je kao pretposljednji pick prve runde, a sljedeću godinu odradio je u G ligi gdje se okitio naslovom. Sljedeće godine dobiva puno veću ulogu u momčadi Spursa budući da se prije početka sezone ozlijedio Dejounte Murray, mladić koji je bio predviđen da vodi igru San Antonia.

Tako je, niotkud, na scenu došao White, koji je nakon svih turbulencija odlično reagirao te preuzeo ulogu prvog playa momčadi. Sezonu je završio ubacivši u prosjeku 9,9 poena po susretu, a tome je nadodao 5 asistencija i 3,6 skoka.

Novi ugovor biti će osiguran i Lonnie Walkeru IV, mladom bek šuteru kojem je prošla godina bila prva u NBA ligi. Na draftu 2018. godine pao je sve do 18. mjesta pa su izbor Spursa mnogi okarakterizirali kao „krađu drafta“.

U prvoj sezoni u najjačoj ligi na svijetu Walker je odigrao svega 23 utakmice, od kojih su njih šest bile u playoffu. Veliki dio sezone propustio je radi ozljede meniskusa na desnom koljenu, ali ta je ozljeda sada iza njega.

Pop u novu sezonu ulazio visokih ambicija, iako „na papiru“ Spursi ni izbliza nemaju šanse u borbi za naslov. Ipak, Spursi su Spursi, a vjerujemo kako bi Pop posložio bilo koga tako da bude konkurentan u NBA ligi. Prve zvijezde momčadi su i dalje DeMar DeRozan i LaMarcus Aldridge, a njima treba nadodati još već ranije spomenutog Murrayja i Whitea. U momčadi su još i izvrsni napadač Rudy Gay i veteran Marco Belinelli, a ne treba zaboraviti ni da od ove sezone Pop u svojem sastavu ima i Luku Šamanića, mladog hrvatskog krilnog centra koji iza sebe ima jako dobru predsezonu.

(foto:Reuters)

 


Tagovi

Gregg PopovichSan Antonio SpursLonnie Walker IVDerrick White

Ostale Vijesti