Pixsell
Pixsell

Počinje lov na Pariz: Hrvatski košarkaši saznali protivnike u grupnoj fazi pretkvalifikacija za OI

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 01.05.23. | 15:20

Čeka nas težak posao.

Održan je ždrijeb skupina košarkaških pretkvalifikacijskih turnira za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. Hrvatska će put do Pariza započeti u skupini D preko Belgije, Nizozemske i Švedske, a prve dvije momčadi iz grupe plasirat će se u polufinale.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Hrvatska će grupnu fazu i, nadamo se, polufinale i finale, igrati u Istanbulu, gdje će u drugoj skupini (C) igrati Turska, Ukrajina, Bugarska i Island. Samo pobjednik turnira plasirat će se u kvalifikacije za Olimpijske igre.

Istovremeno će se na drugom kraju Europe igrati drugi turnir, koji će također dati samo jednog putnika u kvalifikacije. Grupna faza igrat će se u Poljskoj i Estoniji, dok će polufinale i finale biti odigrano u Poljskoj, koja predvodi skupinu B. Tamo su još Portugal, Bosna i Hercegovina te Mađarska. U skupini A nalaze se Češka, Sjeverna Makedonija, Izrael i Estonija.

Pretkvalifikacije za OI održat će se od 12. do 20. kolovoza, a podsjetimo da će Hrvatska prije toga nastupiti na najslabijoj razini natjecanja u svojoj povijesti. Naime, zbog mizernih rezultata u u prethodnim godinama, igrat ćemo pretkvalifikacije za Eurobasket, a tamo će nam protivnici biti Luksemburg i Irska. (im)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska košarkaška reprezentacijaOlimpijske igre 2024Kvalifikacije za Olimpijske igre

Ostale Vijesti