Reuters/Reuters
Reuters/Reuters
Reuters/Reuters
Reuters/Reuters

Pippen o Kukoču: Bilo je i vrijeme!

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 18.05.21. | 16:42

Legenda Chicago Bullsa bila je jako sretna kad je stigla vijest da njegov bivši suigrač ulazi u HOF.

Prije dva dana stigla je vijest koja nema koga nije obradovala diljem Lijepe naše – Toni Kukoč će 2021. godine biti uvršten u Kuću slavnih.

Jedan od najboljih europskih košarkaša u povijesti NBA lige dobio je priznanje za sve ono što je uradio za vrijeme provedeno u NBA ligi, a nedugo nakon što je stigla vijest da će i Kukoč postati dio Kuće slavnih, putem društvenih mreža oglasio se i njegov bivši suigrač Scottie Pippen koji je rekao sljedeće:

„Bilo je i vrijeme! Volio sam igrati s Tonijem i on je bio jako važan za našu momčad kad smo drugi put osvojili tri naslova zaredom. Apsolutno zaslužuje biti dio Kuće slavnih i jako se veselim što će nam se uskoro priključiti“

Kukoč je branio boje Chicaga od 1993. do 2000. godine, a pritom je ostvario velike uspjehe. Tri naslova prvaka i najbolji šesti igrač (1996.) nešto je što odskače od njegovih ostvarenja u NBA ligi, a jednako tako nevjerojatno je sve što je osvojio u Europi. Kad bi se krenulo nabrajati, tekst bi se poprilično produljio, a baš zbog svega toga mnogi su zamjerali što ga Liga još i ranije nije uvrstila među one najveće.

Toni je osim Chicaga igrao još za Jugoplastiku, Benetton, 76erse, Hawske i Buckse, a baš je u dresu Milwaukeea završio karijeru.

Toni je izabran kao 29. izbor druge runde NBA drafta 1990. godine, a mnogi su uvjerenja da je on na taj način postao igrač s najboljom karijerom, a najnižim izborom u povijesti. Poslije njega u drugoj rundi izabrani su igrači poput Ginobilija (57. pick) i Jokića (41.) koji su također ostvarili nevjerojatne karijere, a Jokić bi, uz Giannisa, Nowitzkog, Parkera i Gasola, mogao/trebao postati jedan od najboljih europskih košarkaša svih vremena u NBA ligi.

Kukoč je, uz Jordana, Pippena i Rodmana, najzaslužniji za sve što je Chicago drugi put u svojoj povijesti osvojio tri naslova prvaka zaredom, a u NBA ligi ukupno je postigao 9810 koševa (11.6 po utakmici), 3555 skokova (4.2 po utakmici) i 3119 asistencija (3.7 po utakmici).



Tagovi

Toni KukočScottie PippenChicago BullsNBAKošarkaška kuća slavnihKuća slavnihHall of Fame

Ostale Vijesti